Oftest stillede spørgsmål om grønne firmabiler

Har du et spørgsmål om grønne firmabiler? Du kan finde svar på de oftest stillede spørgsmål om disse nedenfor.

Hvorfor vælge en elektrisk firmabil?

 • Det er bedre for miljøet
  Når du vælger en elektrisk firmabil, tager du samtidig et aktivt valg om, at bæredygtighed står højt på din og din virksomheds agenda. Uanset hvordan man vender og drejer det, er elbiler bedre for miljøet end biler, der kører på benzin eller diesel, fordi kørsel på el udleder mindre CO2.

 • Det bliver nemmere og nemmere
  Det bliver hele tiden nemmere at køre elbil, fordi både ladenetværket og elbilernes batterier er i konstant udvikling og forbedring. Det betyder, at du i nyere elbiler kan køre op til 600 km. på en opladning. Har du brug for at køre længere, er der højst sandsynligt et ladepunkt lige rundt om hjørnet.

 • Det er mere økonomisk attraktivt
  Når du kører i elbil eller plug-in-hybridbil er der fra 2021 penge at spare ift. både registreringsafgift og den grønne ejerafgift. Det er nemlig bilens CO2-udledning, der fremadrettet vil danne basis for disse afgifter, og da elektriske biler udleder mindre CO2, vil afgifterne være lavere for grønne biler end for traditionelle biler. Læs mere om de nye beskatningsregler her.

 • Køreoplevelsen er i top
  Når man har prøvet at køre elbil, har man sjældent lyst til at skifte tilbage til en traditionel bil med brændstofmotor. Det er ganske enkelt, fordi det er yderst behageligt at køre i en elbil. Da bilen bliver drevet af et batteri i stedet for en motor, er kørestøjen for det første stort set væk. Dernæst er det en mere flydende oplevelse at køre i elbil – specielt i et bymiljø – grundet det manglende gearskifte, hvor elbilen i stedet trækker hele vejen i en flydende bevægelse. Dette giver en suveræn og behagelig køreoplevelse. Til slut kan det nævnes, at samvittigheden lige er dét bedre, når du kører elbil, og det forbedrer naturligvis også helhedsoplevelsen.

 

Hvor kan jeg oplade en elbil?

Vi hjælper din virksomhed med at installere ladebokse i hjemmene og på arbejdspladsen, så du for eksempel kan oplade din elbil, når du sover eller når du er på arbejde. Kører du uden for hjemmet eller arbejdet, kan du bruge et af de mange offentlige ladepunkter, som er en del af E.ON og Clevers ladenetværk, der dækker hele Danmark langs motorvejene, ved indkøbscentre, på offentlige parkeringspladser og mange andre steder.

Du kan finde alle E.ONs offentlige ladepunkter her, mens Clevers offentlige ladestationer kan findes her.

 

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Tidsforbruget for en fuld opladning af en elbil afhænger bl.a. af bilen, batteristørrelsen, hvor meget strøm der allerede er på batteriet og typen af ladestation. Typisk vil en helt almindelig fuld opladning på hjemmeladestanderen tage mellem 5 og 14 timer, hvilket normalt ikke er noget problem, da det blot klares over natten. De offentlige ladestationer er oftest hurtigere, og skal det gå rigtig stærkt, kan du bruge en hurtiglader, som du oftest finder langs motorvejene. Med en hurtiglader kan dit batteri – afhængigt af biltype - oplades til 80 % på cirka 30 minutter, men det er også en dyrere opladning.

 

Hvad er forskellen på elbiler, hybridbiler og plug-in-hybridbiler?

 • Elbil
  En elbil er en bil, der udelukkende har en elektrisk motor og som derfor kører på ren el. Motoren oplades ved hjælp af et opladningsstik, når bilen ikke er i brug.

 • Hybridbil
  En hybridbil har både en elektrisk motor og en forbrændingsmotor, som arbejder sammen for at køre effektivt og miljøvenligt på en kombination af el og almindeligt brændstof. På tidspunkter hvor forbrændingsmotoren har et højt brændstofforbrug, sætter elmotoren ind for at aflaste. Hybridbiler kan ikke oplades ved hjælp af et opladningsstik, men skal i stedet tankes op med brændstof på en tankstation, hvorefter batteriet i elmotoren oplades af forbrændingsmotoren, når der for eksempel bremses.

 • Plug-in-hybridbil
  En plug-in-hybridbil er også udstyret med både elmotor og forbrændingsmotor, men til forskel for den almindelige hybridbil, kan elmotoren i en plug-in-hybrid både lades op ved hjælp af et opladningsstik samt af forbrændingsmotoren. En plug-in-hybridbil kan altså også tankes op med brændstof på en tankstation.

 

Er plug-in-hybridbiler i flåden en god idé?

Plug-in-hybridbiler kan være en aldeles god løsning for din flåde i overgangen fra traditionelle diesel- og benzinbiler til elbiler.

Før du som flådeadministrator beslutter, om det er en god idé at introducere plug-in-hybridbiler i flåden, er det dog vigtigt, at du har en dyb forståelse af denne type bil. Bruges plug-in-hybridbilerne korrekt, kan de skabe besparelser på TCO’en og CO2-udledningen, men bruges de forkert, kan det have den modsatte effekt.

Få en dybere forståelse af plug-in-hybrider i vores FAQ her