Skader og glasskader

Er din bil forsikret via ALD, kan du her få oplysninger om, hvordan du skal forholde dig, hvis uheldet er ude og skaden er sket. Vi har vores egen skadesafdeling, så du er sikret en hurtig og fleksibel skadesbehandling. 


Hvad gør du, når skaden er sket?

Nedenfor får du et hurtigt overblik over, hvad du skal gøre ved en større skade eller hvis en modpart er impliceret. Har du været ude for et singleuheld, er det nok blot at kontakte et værksted fra listen på My ALD.

  1. Er personer kommet til skade, skal du naturligvis ringe 112 som det første
  2. Hvis der er en modpart, skal du altid sørge for at få modpartens registreringsnummer samt evt. navn og adresse. Spørg også eventuelle vidner om deres navne og adresser
  3. Hvis der er en modpart og der er kommet skade på vedkommendes køretøj, skal du huske at tage foto af modpartens skade. Diskutér ikke skaden på stedet - den klarer vi med modpartens forsikringsselskab
  4. Find et værksted, der dækker dit bilmærke i dit område på My ALD, så din skade kan blive udbedret. Husk at oplyse, at din firmabil er forsikret hos ALD
  5. Udfyld din skadesanmeldelse online via My ALD eller ring til os på +45 33 55 80 60 og oplys os om skaden
  6. Har du ikke adgang til My ALD, kan du udfylde skadeanmeldelsen og sende til den til forsikring.dk@aldautomotive.com. Download den her.

Hvis din bil er ude af stand til at køre videre, skal du kontakte Falck på + 45 80 24 00 00.

Download denne oversigt og hav den altid med dig i bilen, så du hurtigt kan få overblik over præcis, hvad du skal gøre, når uheldet har været ude, uanset om det er i Danmark eller i udlandet.

Hvad gør du, når glasskaden er sket?

Alle stenslag kan revne – store som små. Stenslag revner, når spændingen i stenslaget bliver for stort. Flere faktorer medvirker til, at spændingen stiger. Her spiller både stenslagets alder og temperaturen en vigtig rolle. Carglass og Dansk Bilglas er ALD Automotives foretrukne glasleverandører, og de kan hjælpe dig, hvad enten stenslaget skal repareres eller ruden skal skiftes.

Når du har fået en glasskade, skal du gøre følgende:

  1. Kontakt Carglass eller Dansk Bilglas per telefon eller book tid online. Jo før stenslaget repareres, desto mindre er risikoen for, at ruden revner og skal skiftes
  2. Du kan med fordel sætte et rudeplaster over stenslaget, så fugt og snavs ikke forværrer skaden, mens du venter på reparation. Rudeplastre kan rekvireres hos Carglass eller Dansk Bilglas
  3. Du bestemmer selv, om Carglass/Dansk Bilglas skal komme til dig, eller om du vil benytte et af deres værksteder. Har din bil et kamera tilknyttet forruden, skal dette kalibreres efter et rudeskift. For nogle bilmodeller kræver det dog, at kalibreringen foregår på et værksted vha. en tavle
  4. Har du forsikring via ALD Automotive, sørger Carglass/Dansk Bilglas for afregning herigennem

Glasskade i Europa? 

Carglass kan også hjælpe dig, hvis du får en akut glasskade i Europa. Du ringer blot til Carglass i Danmark på +45 43 22 98 72, der sørger for at deres søsterselskab i udlandet hjælper dig. Når du er forsikret hos ALD, behøver du ikke tænke på afregning. Den klarer Carglass altid med forsikringsudbyderen.

Lånebil ved skader - vi betaler lejen! 

Er din firmabil forsikret via ALD Automotive, tilbyder vi dig en lånebil i forbindelse med skader gennem udvalgte værksteder. Da det ikke er alle værksteder, der har lige mange lånebiler til rådighed, anbefaler vi, at du om muligt bestiller tid til reparationen i god tid.

Der tilbydes kun lånebil på visse betingelser ved valg af værksteder fra listen på My ALD og såfremt værkstedet har en lånebil ledig på den ønskede dag. Ved totalskadet bil tilbydes der ikke lånebil. 

Vær opmærksom på, at lånebilen skal afleveres retur med fuld brændstoftank. Hvis lånebilen ikke returneres med fuld brændstoftank, samt hvis de aftalte kilometer er overskredet, opkræver værkstedet et gebyr, som vil blive viderefaktureret til dig.

Ikke forsikringskunde endnu?

Er du endnu ikke forsikringskunde hos os, kan du kontakte ALDs forsikringsafdeling på telefon +45 33 55 80 60 og høre nærmere om, hvilken forsikringsløsning vi kan tilbyde din virksomhed. Vi har bred dækning og en konkurrencedygtig pris.   

Kontakt os
33 55 80 60