Hvis køreturen går til udlandet

Måske går ferien til udlandet i bil, eller du skal til et møde over grænsen. Hvad end formålet er, er det vigtigt at sætte sig ind i nogle få ting, inden turen starter.

Registreringsattest

Du skal medbringe del 1 af registreringsattesten, når du skal til udlandet. Den dokumenterer køretøjets registrering overfor udenlandske myndigheder. Bemærk at ekspeditionstiden fra SKAT er ca. tre uger for udstedelse af registreringsattester.

Hvis du skal køre til udlandet, før den originale registreringsattest modtages, skal du have en fuldmagt og en ansøgning om en tidsbegrænset registreringsattest, som du kan rekvirere hos os. 

Du medbringer fuldmagten, ansøgningen samt ID, der viser ansættelsesforhold, ved personlig henvendelse på et skattecenter og får udleveret en tidsbegrænset registreringsattest. Den tidsbegrænsede registreringsattest koster 100 kr.

Efterlad ikke registreringsattesten i handskerummet eller i bilen i det hele taget.

Du kan bestille registreringsattesten ved at logge ind på my.ald.dk.

Skade eller motorstop i udlandet

Ved skade eller motorstop i udlandet, kontakt SOS på +45 72 24 23 81. Du kan også besøge SOS Internationals hjemmeside for at se betingelserne. 

Hvornår behøver du ikke at kontakte SOS

  • Ved glasskade (smadret rude, herunder frontrude) kontakt Carglass på telefon +45 7011 9911, så klarer de det videre forløb.
  • Er der tale om en mindre skade, som kan repareres i løbet af én arbejdsdag såsom punktering, startproblemer, bugsering osv. henviser vi til Falck Vejservice på telefon +45 8024 0000.
  • Hvis der er tale om en mindre reparation, hvor du selv kan lægge ud. Husk blot at gemme kvittering, som skal sendes til os med en kort forklaring.

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, er du velkommen til at ringe til forsikringsafdelingen på telefon +45 3355 8060 inden for normal arbejdstid (kl.08.00 - 16.30).

Grønt kort

Den lovpligtige ansvarsforsikring på dit motorkøretøj gælder i alle EU/EØS-lande. Det vil sige, at du frit kan køre rundt i hele EU/EØS, når motorkøretøjet er forsynet med en gyldig dansk nummerplade.

N​ummerpladen er i sig selv bevis for, at dit motorkøretøj er ansvarsforsikret. Det er derfor ikke længere nødvendigt at medbringe det grønne kort, når du kører inden for EU/EØS's grænser samt i Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien 

Der er dog stadig lande uden for EU, hvor du skal medbringe det grønne kort. Se listen over disse lande her. Hvis du er forsikret gennem ALD Forsikring og skal køre til et af landene på listen, kan du kontakte os på telefon +45 33 55 80 60 eller forsikring.dk@aldautomotive.com, så vil vi tilsende dig det grønne kort hurtigst muligt. Er bilen forsikret via andet forsikringsselskab, skal du kontakte dette i stedet.

Miljømærkatpligt til miljøzoner i Europa

En række byer i Europa kan udstede køreforbud i miljøzoner, såfremt bilen ikke er forsynet med en særlig miljømærkat. På FDM's hjemmeside kan du læse mere og eventuelt bestille mærkaten elektronisk.

Sikkerhedsudstyr

En tur igennem Europa kan rejse mange spørgsmål om udstyr til bilen, fordi lovgivningen er forskellig fra land til land. Derfor er det en god idé på forhånd at undersøge hvilket udstyr, som er lovpligtigt, i de lande du skal rejse igennem.

Regler for anvendelse af vinterdæk, pigdæk, snekæder o.l. i udlandet

Der er lande i Europa, hvor det er påkrævet at køre med vinterdæk i en given periode. Kører du ofte til udlandet, eller står du overfor den årlige kør-selv-skiferie, så anbefaler vi, at du læser mere her vedr. regler for anvendelse af vinterdæk, pigdæk og snekæder i Europa.

Skadesanmeldelse i udlandet

Du kan finde den fælleseuropæiske skadesanmeldelse her. Den kan være en stor hjælp i de tilfælde, hvor man er involveret i færdselsuheld i udlandet.