Måske går ferien til udlandet i bil, eller du skal til et møde over grænsen. Hvad end formålet er, er det vigtigt at sætte sig ind i nogle få ting, inden turen starter.

Registreringsattest

Du skal medbringe del 1 af registreringsattesten, når du skal til udlandet. Den dokumenterer køretøjets registrering overfor udenlandske myndigheder. Bemærk at ekspeditionstiden fra SKAT er ca. 3 uger på udstedelse af registreringsattester.

Hvis du skal køre til udlandet, før den originale registreringsattest modtages, skal du have en fuldmagt og en ansøgning om en tidsbegrænset registreringsattest, som du kan rekvirere hos os. 

Du medbringer fuldmagten, ansøgningen samt ID, der viser ansættelsesforhold, ved personlig henvendelse på et skattecenter og får udleveret en tidsbegrænset registreringsattest. Den tidsbegrænsede registreringsattest koster 100 kr.

Efterlad ikke registreringsattesten i handskerummet eller i bilen i det hele taget.

Du kan bestille registreringsattest ved at logge ind på my.ald.dk.

Rødt SOS assistancekort

Rødt SOS assistancekort skal medbringes ved kørsel i udlandet og har ingen udløbsdato. Det er muligt at downloade en applikation med det røde SOS-kort her. Alternativt kan kortet bestilles på my.ald.dk, hvis din firmabil er forsikret igennem ALD Forsikring.

Kortet indeholder oplysninger om alarmcentralen SOS International A/S, der kan kontaktes 24 timer i døgnet i tilfælde af uheld eller havari.

Kortet dokumenterer, at din bil er kaskoforsikret og giver bl.a. ret til vejhjælp, fremskaffelse af reservedele, bjærgning, starthjælp osv. Ved alvorligere problemer giver kortet ret til betaling af uforudset hotelophold mv. Se den fulde dækning på bagsiden af det røde kort.

Hvornår behøver du ikke at kontakte SOS

  • Ved glasskade (smadret rude, herunder frontrude) kontakt Carglass på telefon +45 7011 9911, så klarer de det videre forløb.
  • Er der tale om en mindre skade, som kan repareres i løbet af 1 arbejdsdag; punktering, startproblemer, bugsering osv. henviser vi til Falck Vejservice på telefon +45 8024 0000.
  • Hvis der er tale om en mindre reparation, hvor du selv kan lægge ud. Husk blot at gemme kvittering, som skal sendes til os med en kort forklaring.

Er du i tvivl om hvad du skal gøre er du velkommen til at ringe til forsikringsafdelingen på telefon +45 3355 8060 inden for normal arbejdstid (08.00 - 16.30).

Grønt forsikringskort

Kortet har en gyldighed på 1 år. Husk selv at forny kortet ved udløb. Grønt kort er en legitimation over for andre landes myndigheder og et bevis på, at bilens ansvarsforsikring er betalt, og dækker efter det pågældende lands lovgivning.

Det er ikke lovpligtigt at medbringe Grønt Kort i EU-lande, Norge, Island, Schweiz, Andorra og Kroatien, men vi anbefaler man medbringer kortet alligevel.

Rødt SOS assistancekort og Grønt forsikringskort bestilles på my.ald.dk, såfremt du har tegnet forsikring via ALD, ellers skal du kontakte dit eget forsikringsselskab.

Læs mere om det grønne- og røde kort her

Miljømærkatpligt til miljøzoner i Europa

En række byer i Europa kan udstede køreforbud i miljøzoner, såfremt bilen ikke er forsynet med en særlig miljømærkat. På FDMs hjemmeside kan du læse mere og eventuelt bestille mærkaten elektronisk.

Sikkerhedsudstyr

En tur igennem Europa kan rejse mange spørgsmål om udstyr til bilen, fordi lovgivningen er forskellig fra land til land. Derfor er det en god idé på forhånd at undersøge hvilket udstyr, som er lovpligtigt i de lande du skal rejse igennem. Læs mere her

Regler for anvendelse af vinterdæk, pigdæk, snekæder o.l. i udlandet

Der er andre lande i Europa, hvor det er påkrævet at køre med vinterdæk i en given periode. Kører du ofte til udlandet eller står du overfor den årlige kør-selv-skiferie, så anbefaler vi, at du læser mere her vedr. regler for anvendelse af vinterdæk, pigdæk og snekæder i Europa.

Skadesanmeldelse i udlandet

Den fælleseuropæiske skadesanmeldelse findes i dag online via en app, som forenkler og fremskynder udfyldning af anmeldelsen. Den kan være en stor hjælp i de tilfælde, hvor man er involveret i færdselsuheld i udlandet. Læs mere og download app'en allerede i dag.

Kontakt os
3355 8000