Nyheder

19nov

Nu tilbyder ALD Automotive solcelleløsninger til varebiler i samarbejde med Solar

Nu tilbyder ALD Automotive solcelleløsninger til varebiler i samarbejde med Solar

ALD Automotive har som et af de første leasingselskaber indgået et samarbejde med Solar for at kunne tilbyde solcelleløsninger til leasede varebiler. Solcellerne monteres på bilernes tag og tilfører blandt andet grøn elektricitet til det håndværktøj, der ligger til opladning i bilen. Ud over at løse et praktisk problem med både strømmangel og strømsvigt ved elforbrug i bilen, har solcelleløsningen også store økonomiske, miljøvenlige og bekvemmelige fordele.

Solceller løser strømudfordring på en bæredygtig måde

Strøm til elforbrug i biler kommer normalt fra generatoren, hvor produktion af bare 1 kWh strøm koster omkring 1 liter brændstof. For at imødekomme kravene til EURO6-normen, har mange bilproducenter valgt, at generatoren ikke skal producere strøm ved under 2.500 omdrejninger, hvilket fx omfatter bykørsel. Det betyder, at bilen ikke producerer nok strøm til at kunne oplade håndværktøjet, når der bl.a. køres inde i byen. Af denne grund står håndværksfirmaer ofte med værktøj uden strøm midt på dagen eller en død bil grundet en generator, der har været på overarbejde.

For at komme denne problematik til livs har Solar udviklet en solcelleløsning specielt til varebiler, som er lige til at montere på bilernes tage. Løsningen leverer strøm til diverse elforbrug i varebilen via solceller, uden at bilens generator skal på overarbejde – og så er det ovenikøbet en forureningsfri energikilde, der producerer energi i dagtimerne, hvor behovet er størst.

Store besparelser på brændstof og CO2

En varebil med solceller på taget kan årligt spare omkring 140-150 liter diesel, hvilket er en årlig reduktion på ca. 2,68 kg. CO2 per liter. Dette svarer til ca. 402 kg. CO2 om året og 1,6 ton CO2 over en leasingperiode på 4 år. Disse udregninger er dog foretaget på præmissen om, at intet af solcelleenergien går til spilde, men giver et godt indblik i hvor store besparelser, der er at hente ved solcelleenergi både ift. brændstofbudgettet og CO2-regnskabet.

Grønt samarbejde med stor spiller i branchen

Gennem samarbejdet med Solar bidrager vi til også at udbrede den grønne omstilling til bl.a. håndværkssektoren, hvilket understøtter vores store fokus på at tilbyde bæredygtig mobilitet i alle afskygninger og til alle kundegrupper.” fortæller Mikkel Sort, Sales Director i ALD Automotive Danmark.

Solar har gennem adskillige år været en af hovedleverandørerne til håndværksindustrien, hvilket har resulteret i et indgående kendskab til branchens udfordringer, behov og ønsker. Da Solar oplevede, at mange af deres kunder stødte på opladningsproblemer i bilerne, påbegyndte de udviklingen af solcelleproduktet sammen med deres leverandør Green Energy Scandinavia. Løsningen er efterfølgende blevet gennemtestet, og der er skruet op for både kvalitet og anvendelighed med udgangspunkt i håndværkerindustriens behov.

Solcelleløsningen hos ALD Automotive

Leaser du din varebil hos ALD Automotive og ønsker du solceller på taget af bilen, står vi for det hele. I samarbejde med Sortimo og RTT sørger vi for fuld montering af Solars solcelleløsning på taget af din eksisterende eller nye varebil, så du kan nyde godt af alle fordelene. Omkostningen for solcelleløsningen på din leasingbil tillægger vi din månedlige leasingydelse, hvilket letter administrationen for dig og dit firma, fordi al fakturering og koordinering foregår gennem os.

Hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om løsningen, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vores eksperter sidder klar til at hjælpe dig på salg.dk@aldautomotive.com og +45 33 55 81 40.

Læs mere om solcelleløsningen og bestil solceller til din varebil her.