Nyheder

08mar
2016

ALD tester: Renault Megane - skarpt design og støjsvag motor

ALD tester: Renault Megane - skarpt design og støjsvag motor

Den nye Renault Megane har fået et tiltrængt løft på det udvendige design. En ny, flot front og ikke mindst en rigtig elegant bagende. Lige præcis bagenden kommer til at gå igen på mange af Renaults nye modeller, og det er ikke nogen dum ide. Baglygterne går næsten hele vejen over bagklappen, hvilket giver et skarpt og eksklusivt look.

Vi har testet: Renault Megane 1.5 DCI 110 ZEN FLEET 5-dørs, dieselmotor

Beskatningspris: Fra 202.105 kr. 

Hvordan kører den?

Bilen kører utrolig let, både med kobling og gearkasse. Testbilen med 110HK er ikke en racerbil, men det er bilen naturligvis heller ikke tænkt som. Vi savner dog lidt flere kræfter (men gør man ikke altid det?), 130HK ville være mere bekvemt ved fx overhalinger på motorvejen. En stor force for den nye Megane er det lave støjniveau. Selv ved høj hastighed er der næsten ingen støj.

Hvordan er indretningen? 

Indretningen er nydelig, og alt i kabinen er let at betjene og fungerer godt. Bagagerummet har en fornuftig størrelse til mange formål, dog med en lidt høj læssekant. Som en sjov feature er det muligt at skifte farve/tema i displayet – sjov hvis man er vild med neonfarver. Megane har et godt og velspillende anlæg, som gør det til en fornøjelse at høre musik på køreturen.

Bilen er født med det mest almindelige udstyr, hverken for meget eller for lidt. Bilen, vi har testkørt, kommer med LED-dagslys, bluetooth, p-sensor, lane departure warning, navigation, sædevarme og multifunktionsrat. Sidstnævnte er dog ikke helt så multi, som man kunne antage, da fartpiloten skal tændes på midterkonsollen, og kontrol af anlægget sidder på en ”stilk” bag rattet.

Hvad synes vi? 

Alt i alt er Renault Megane et rigtig fornuftigt bud på en komfortabel og veludstyret bil, som kører langt på literen, og som har fået tilføjet en god dosis ”lækkerhed” på det udvendige design. Sætter du ovenikøbet pris på en støjsvag kabine, også på motorvejen, så vil den nye Megane gøre dig glad.

Vigtigste feature

Nøglefri adgang, der fungerer upåklageligt.

Vi anbefaler tilvalg af udstyr

Denne ZEN-model mangler ikke umiddelbart udstyr, men overvej evt. BOSE edition hvis du går ekstra meget op i god lyd.

Vi værdsætter

Det lave støjniveau i kabinen samt prisen.

Vi savner

Lidt mere udfordrende design indvendigt, og at bluetooth-adgangen ikke kræver, at man skal tilslutte sin telefon hver gang, man sætter sig ind i bilen.

Alternativer i denne klasse

  • Opel Astra
  • Ford Focus
  • Nissan Pulsar

Mere info

Kontakt vores bilrådgivere for mere info på 3388 8500 eller salg.dk@aldautomotive.com