Artikler & Tips

22nov
2023

Tre gode grunde til grøn omstilling af bilflåden

Tre gode grunde til grøn omstilling af bilflåden

Bæredygtighed fylder meget hos de fleste virksomheder, og det er vigtigt også at tænke ind i bilflåden. Men der er flere fordele ved grøn omstilling af bilflåden. Her får du tre gode grunde – forbedring af klimaregnskabet, lavere driftsomkostninger og bedre køreoplevelser.

 

1. Forbedring af klimaregnskabet

Grøn omstilling af bilflåden er en god mulighed for at nedbringe jeres CO2-udledning, passe på miljøet og forbedre jeres klimaregnskab.

Mange virksomheder har fokus på bæredygtighed – og dette fokus bliver kun større fra 2024, hvor et nyt EU-direktiv (CSRD) træder i kraft, og bestemte virksomheder skal rapportere om blandt andet miljømæssige faktorer såsom tilpasning og afbødning af klimaforandringer, ressourceforbrug og forurening på niveau med deres finansielle rapportering.

Selvom de nye krav til bæredygtighedsrapportering kun omfatter bestemte virksomheder, vil kravene med stor sandsynlighed påvirke de fleste virksomheder, da de omfattede virksomheder vil sætte øget fokus på deres værdikæde for at være i stand til at rapportere korrekt. Derfor er det relevant for alle virksomheder at se deres klimaregnskab efter i sømmene, så de kan leve op til de øgede krav og forventninger.

Men hvor meget er der så at vinde ved at omstille til en grønnere bilflåde? En af de store klimaudfordringer er personbilisme i erhvervet og private husholdninger, som står for en stor del af CO2-udledningen på de danske veje. Men bilen er for mange en nødvendig gode for at få hverdagen til at hænge sammen – både på arbejdet og i fritiden.

Ved at omstille bilflåden til elbiler er det muligt at spare mange tons CO2 hvert år og forbedre jeres klimaregnskab betydeligt. Hvis I endnu ikke er klar til at tage springet og omstille jer til elbiler, kan vi også hjælpe jer med at gøre jeres bilflåde grønnere gennem vores samarbejde med EcoTree, som hjælper jer med at investere i træer, der plantes i bæredygtige skove i Danmark, hvor de lagre kulstof svarende til bilflådens CO2-udledning.

 

2. Spar penge på driftsomkostninger

Grøn omstilling af bilflåden er lig med elbiler, som generelt har lavere driftsomkostninger end benzin- og dieselbiler.

Ved at vælge elbiler er der penge at spare på registreringsafgiften og CO2-ejerafgiften, som er lavere for elbiler end for benzin- og dieselbiler. Det er et tiltag, der skal bidrage til at øge andelen af grønnere biler på de danske veje for at nå målet om at reducere Danmarks udledninger med 70 % i 2030.

Udover at spare penge på afgifterne er elbiler også billigere i drift, da opladning er billigere end tankning. Ifølge FDM er elbiler 0,58 øre billigere pr. kilometer i forhold til en benzinbil og 0,42 øre billigere pr. kilometer i forhold til en dieselbil.

 

3. Få bedre køreoplevelser

Kørsel på el giver bedre og mere komfortable køreoplevelser. Det synes vi i hvert fald.

Der er kommet mange nye elbiler på markedet de seneste år – og de er ofte udstyret med avanceret teknologi og funktioner, der forbedrer køreoplevelsen. Når du kører på el, vil du opleve en hurtig acceleration samt en støjsvag og nærmest ’glidende’ køreoplevelse.

Hvis du er en af dem, der er nervøs for at udskifte fossile brændstoffer med el på grund af rækkevidde og opladningstid, kan du tage det helt roligt, for der er fart på den teknologiske udvikling. Batterierne i elbiler bliver hele tiden bedre og kan køre længere på en opladning. Flere elbiler har allerede en rækkevidde på over 600 km (WLTP), og opladning tager efterhånden kort tid – og så kan du endda oplade bilen, mens du sover eller er på arbejde. Så rækkevidde og opladningstid er ikke længere udfordringer, der bør holde dig tilbage fra grøn omstilling af bilflåden.

 

Er du blevet overbevist?

Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig, så du bliver bedre rustet til at træffe beslutninger om at indtænke elbiler i bilflåden og bilpolitikken.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med den grønne omstilling af bilflåden her.