Artikler & Tips

03sep
2021

ALD bistår Rambøll i overgangen til elektriske puljebiler

ALD bistår Rambøll i overgangen til elektriske puljebiler

Siden Rambølls begyndelse har bæredygtighed og samfundsansvar været en stor del af virksomhedens DNA. Ud over at grøn omstilling gennemsyrer alle ingeniørvirksomhedens eksterne projekter, har Rambøll naturligvis også sat ambitiøse mål for at minimere deres eget interne CO2-aftryk. Virksomheden har bl.a. implementeret en af Danmarks grønneste bilpolitikker for firmabiler, mens de nu også har udskiftet hele bilparken af puljebiler til 100 % elektriske alternativer, hvortil ALD har bistået Rambøll i processen lige fra ønske til levering samt support gennem hele leasingperioden.

Rambøll har altid været foran, når det gælder grøn omstilling, og derfor bestod puljebilparken allerede før af både hybridbiler, plug-in-hybridbiler og førstegenerationselbiler, som medarbejderne i arbejdstiden kunne låne til fx møder og tilsyn hos kunder. Da leasingaftalen på de 46 puljebiler dog for nylig kom til en ende, skulle disse selvfølgelig udskiftes med 100 % elektriske biler for bl.a. at understrege, at Rambøll også internt praktiserer, hvad de prædiker.

Der var altså ingen tvivl om, at de nye puljebiler skulle være fuldelektriske, men præcis hvilken elbilsmodel det skulle være, kom Rambøll til bunds i ved at liste nogle klare kriterier til bilerne, hvorefter ALD Automotive vendte retur med tre forslag, som Rambøll dernæst skar ned til én model. Dette blev elbilen VW ID.3, som i høj grad levede op til Rambølls krav om hurtig DC-ladning på tre faser, høj komfort og en topscore på sikkerhedsparameteret. Den valgte VW ID.3-variant har en rækkevidde på 346 km (WLTP), DC-lynladning på min. 100 kWh, god sædekomfort, masser af kabineplads, mulighed for at lægge bagsæderne ned til ét stort lastrum samt en 5-stjernet Euro NCAP-rating og sikkerhedsudstyr som bl.a. anti-kollision, lane assist og adaptiv fartpilot. Alt i alt den perfekte puljebil for Rambølls medarbejdere.

Da VW ID.3 var blevet udpeget, blev den dog ikke bestilt, før en testgruppe af Rambøll-medarbejdere havde afprøvet bilen, der hurtigt blev accepteret og godkendt som den nye puljebil. Rambøll bestilte 43 styks hos ALD, hvoraf otte af disse blev leveret til kontorerne i Aarhus, Esbjerg og Vejle i foråret, og de sidste 35 er nu netop blevet leveret til resten af Rambølls lokationer, herunder hovedkontoret i København, hvormed puljebilparken nu er 100 % grøn.

Uden lademuligheder er elbiler dog ikke meget værd, og også løsningen på dette har ALD være med inde over. Når en Rambøll-medarbejder har booket en puljebil via deres app, afhenter medarbejderne en mappe med instruktioner og bilnøgle, og så kan de derefter nemt gå ned og hente bilen, der er koblet til sin egen Clever-ladestander på kontorets parkeringsplads, scanne medarbejderkortet i bilen og starte køreturen. Skulle der være behov for opladning på farten, har medarbejderne både ladebrikker til E.ON og Clevers offentlige ladenetværk, så der altid er en ladestander i nærheden, der kan oplade bilen til 80 % i løbet af bare 45 minutter, fx mens medarbejderne alligevel er til møde hos kunden.

ALD Automotive har således undervejs i overgangen til elektriske puljebiler bistået med rådgivning om og hjælp til administration af elbiler, grønne bilparker, ladeløsninger og meget mere. ”Samarbejdet med ALD Automotive har været rigtig godt. De har været proaktive og har hjulpet os med at få bilerne i den farve og med det udstyr, vi ønskede – og til en fornuftig pris. Det har fungeret godt både i processen op til bestillingen af bilerne, hvor vi har taget ALD med på råd, samt i processen efter leveringen, hvor serviceniveauet har været højt.” fortæller Morten Frydkjær, Global Senior Procurement Manager i Rambøll.

Hvis du og din virksomhed også står med en drøm om en grønnere bilpark – hvad enten det gælder firmabilerne, puljebilerne, varebilerne eller andet – står vi med ALD Electric klar til at hjælpe jer hurtigt i gang med den grønne omstilling. Vi kan tilbyde vores ekspertise og rådgivning om bæredygtige mobilitetsløsninger, uanset om I blot kommer med spæde drømme eller konkrete tanker og idéer til løsningen.

Læs mere om ALD Electric her.