Nyheder

22sep

Aftale om ændring af registreringsafgiften

Aftale om ændring af registreringsafgiften

Som et led i finanslovsforhandlingerne er der indgået en aftale om nedsættelse af registreringsafgiften på personbiler med forventet ikrafttrædelse den 3. oktober 2017.

Aftalen indeholder en række ændringer og ubekendte faktorer for leasingområdet, som gør, at vi på nuværende tidspunkt ikke er i stand til at lave præcise beregninger. Vi vender tilbage, så snart vi kender de endelige konsekvenser.

Biler, der allerede er bestilt og som endnu ikke er indregistreret, vil fra vores side først blive indregistreret efter 3. oktober 2017.

  • En allerede bestilt bil kan ikke ændres i konfigurationen, da de allerede er bestilt på fabrikken.
  • De nye beskatningsgrundlag på biler, der er omfattet af lovændringen, vil blive oplyst umiddelbart efter levering af bilen (cirka to-tre uger efter).


Fakta om aftalen:
Den lave afgiftssats sænkes fra de nuværende 105 pct. til 85 pct. Den høje sats fastholdes på de nuværende 150 procent, men grænsen for, hvornår den høje sats træder i kraft, det såkaldte skalaknæk, hæves markant fra de nuværende 106.600 kr. til 185.000 kr.

Foruden den generelle nedsættelse øges det eksisterende fradrag i registreringsafgiften for de sikreste biler fra de nuværende 2.000 kr. til fremover 8.000 kr.

På lignende vis øges afgiftstillægget for biler med dårlig brændstoføkonomi fra i dag 1.000 kroner til 6.000 kroner, mens grænsen for, hvornår en bil opnår fradrag for god brændstoføkonomi øges for både benzin- og dieselbiler. 

 

 

Kontakt os
3355 8000