Nyheder

07mar
2023

Ligestilling og mangfoldighed hos ALD Automotive

Ligestilling og mangfoldighed hos ALD Automotive

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag, og derfor sætter vi fokus på ALD Automotives strategiske plan Move 2025, hvor vi anerkender vores forpligtelse som en ansvarlig arbejdsgiver.

 

Ligestilling og mangfoldighed hos ALD Automotive

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag sætter vi fokus på ALD Automotives strategiske plan Move 2025, hvor vi anerkender vores forpligtelse som en ansvarlig arbejdsgiver til at levere et mangfoldigt og inkluderende miljø, hvor vores medarbejdere kan trives og udvikle sig.

Ligestilling er kernen i denne forpligtelse, ligesom mangfoldighed og inklusion er grundlæggende aspekter af vores strategiske udvikling og afgørende for at skabe en positiv, engagerende og lærerig oplevelse for alle.

”Hos ALD Automotive fokuserer vi på at spille hinanden stærke. I vores værdisæt er en af værdierne diversitet og ligestilling. Vores indsats er fokuseret på at eliminere lønforskelle, sikre lige adgang til strategiske stillinger og tilbyde udviklings- og karrieremuligheder for vores talenter,” fortæller HR Business Partner, Michala Mørch og fortsætter:

”Rent organisatorisk er vi lokalt en forholdsvis flad organisation. Der er ikke langt fra medarbejder til topledelse. Vi arbejder som et team og mangfoldigheden er en vigtig del af vores dagligdag – vi har medarbejdere fra hele verden, vi har kvinder/mænd i alle organisationens lag og vi målretter vores samarbejde med lokale jobcentre for at sikre, at vi kan tiltrække den brede mangfoldighed.”

 

ALD_A_Artikel_conten...

 

Hos ALD Automotive vurderer vi det som et svar på såvel etiske som præstationsmæssige udfordringer. Vi ønsker at skabe et arbejdsmiljø, der fremmer inklusion; at fremme medarbejdernes alsidighed, der afspejler vores kunder og vores samfund; herunder bekæmpelse af alle former for diskrimination.

Et punkt i strategien indebærer blandt andet, at topledelsen skal bestå af min. 35 % kvinder ved udgangen af 2025 for at tilsikre en større diversitet. Stadig med det i mente, at det er den bedste kandidat, der får jobbet. I dag er 35 % af medarbejderne kvinder og i ledelsen er der i øjeblikket 24 %.

Et andet punkt i strategien er ALD Automotives klare mål om at eliminere lønforskelle med det formål at styrke foranstaltningerne vedrørende kønsbestemte lønforskelle og mindske forskellene, hvilket vi allerede er lykkedes med. ”Fokus er på faglige og personlige kompetencer, og derfor aflønnes medarbejderne herefter,” fortæller Michala Mørch.

Derudover handler om opfattelsen af at mobilitet er en mandsdomineret branche. Michala Mørch fortæller: ”Vi rekrutterer med mål for øje, at alle kan få en plads hos os. Men da vi er i en branche, som til stadighed tiltrækker flere mænd end kvinder, fokuserer vi på at gøre vores virksomhed mere attraktivt for kvindelige ansøgere. Dette har vi blandt andet gjort ved at ændre på vores jobopslag, hvor vi har ændret ordlyden samt billederne til at være mere personlige.”

 

Ønsker du en karriere hos ALD Automotive?

Medarbejderne er det bærende element i ALDs nuværende og fremtidige succes, og vi har som målsætning løbende at tiltrække, udvikle og fastholde højt motiverede, kompetente og resultatorienterede medarbejdere. Læs mere om mulighederne her.