Nyheder

08sep

Udspil til grøn omlægning af bilafgifter

Udspil til grøn omlægning af bilafgifter

I går, den 7. september 2020, fremlagde Kommissionen for grøn omstilling af personbiler deres udspil for omlægning af de nuværende bilafgifter.

 

Det primære formål med omlægningen er en grøn bilbeskatning, som skal være med til at sikre hurtig udskiftning af benzin- og dieselbiler med elbiler blandt danskerne.

 

"I ALD Automotive er vi kun glade for, at der i den nærmeste fremtid kommer flere incitamenter til at vælge elbiler for vores kunder. Grønnere bilbeskatninger går rigtig godt i spænd med vores store fokus på grøn omstilling. Dog er vi utroligt skuffede over, at udspillet ikke forsøger at gøre op med den værdibaserede og meget komplekse registreringsafgift, hvilket vi synes ville have været en nærliggende mulighed i denne forbindelse." fortæller Mikkel Sort, Sales Director i ALD Automotive Danmark.

 

Kommissionen har et ønske om at tilgodese en række forskellige hensyn ifm. omlægningen. Derfor præsenterede formanden for Kommissionen, Anders Eldrup, i går deres forslag til forskellige afgiftsmodeller, som hver især i varierende grad opfylder de opstillede hensyn.

 

Læs mere om disse hensyn og de præsenterede afgiftsmodeller i Kommissionens rapport "Veje til grøn bilbeskatning" her.

 

I ALD Automotive følger vi naturligvis situationen tæt og vil løbende holde jer opdaterede på udviklingen samt hvad det kommer til at betyde for vores kunder.