Artikler & Tips

08aug
2022

Erhvervsleasing af varebiler

Erhvervsleasing af varebiler

Når du skal ud at finde nye varebiler til din virksomhed, så skal du formentlig overveje, hvilken finansiering der fungerer bedst til din virksomhed. Der findes mange muligheder i forhold til finansiering, men særligt leasing af varevogne er blevet en populær løsning. Hos ALD Automotive tilbyder vi erhvervsleasing af varebiler til ethvert behov. Derfor har vi samlet et overblik over de mest relevante informationer omkring varebilsleasing.

Fordele ved leasing af varebiler

Varebilsleasing er blevet populært, da det giver stor fleksibilitet i virksomheden. Hvad enten I er en stor koncern med flere hundrede biler eller en lille virksomhed med et par kørende varevogne, så kan leasing af jeres varebiler have mange fordele. Med en leasingaftale bevarer du likviditeten i virksomheden, da disse er ejet af leasingselskabet. Dermed undgår du at binde kapital i bilerne og undgår tinglysningsafgifter samt andre omkostninger vedrørende køb af egne varevogne.

Derudover giver erhvervsleasing budgetsikkerhed i din virksomhed, da du med en leasingaftale har en fast månedlig ydelse, hvilket inkluderer både service, vedligeholdelse og syn. Dermed undgår du også uforudsete udgifter til f.eks. reparationer. Med et større budgetoverblik og mindre kapital bundet i varebiler, er der bedre mulighed for at fokusere på at drive din virksomhed. Lease din varevogn hos ALD Automotive allerede nu.

Fordele:

  • Fleksibilitet
  • All-inclusive
  • Ingen likviditet bundet i varebiler
  • Leasingydelse og moms er fradragsberettiget
  • Undgår omkostninger ved køb
  • Budgetsikkerhed - ingen uforudsete udgifter
  • Fast månedlig ydelse
  • Ingen risiko for værditab
  • Leasingydelsen og længden af leasingaftalen er aftalt, når aftalen er indgået

Operationel eller finansiel leasing

Når man vælger at lease varebiler, skal man overveje om det skal være operationel eller finansiel leasing.

Operationel leasing: Ved operationel leasing indgår du en leasingaftale med et leasingselskab, hvor der aftales en fast månedlig ydelse, hvilket inkluderer alle udgifter til service, vedligeholdelse og syn. Når leasingperioden er slut, afleverer man bilen tilbage til leasingselskabet og er derved ikke bundet yderligere.

Operationel leasing behandles regnskabsmæssigt som en driftsudgift. Du får derfor fradrag for dine udgifter til bilen i forlængelse med at du betaler ydelserne.

Finansiel leasing: Ved finansiel leasing indgår du en leasingaftale, hvor du får finansieret din bil gennem et leasingselskab. Her står du selv for alle driftsudgifter i leasingperioden, og du forpligter dig til at købe eller finde en køber af bilen efter at leasingperioden er endt.

Finansiel leasing behandles regnskabsmæssigt som et aktiv, og du afskriver på aktivet på samme måde, som hvis du ejede det. I slutningen af leasingperioden overtager du bilen, og derfor skal afskrivningsperioden være bilens økonomiske levetid – og ikke kun leasingperioden.

Hos ALD Automotive tilbyder vi kun operationel leasing. Du kan læse mere om erhvervsleasing hos ALD Automotive her.

Vigtige overvejelser før leasing

En varebil er sjældent bare en varebil. Det er et kontor, et værksted og en frokoststue. Det er et vigtigt redskab for din virksomhed og jeres drift. Derfor er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser for, hvilke ønsker og behov man har i forhold til sin varevogn.

Hos ALD Automotive er vi leveringsdygtige i alle bilmærker, der leverer varebiler, så du har alle muligheder for at finde lige den varevogn, der passer til din virksomhed og jeres behov.

Når du leaser en varevogn, bør du også overveje hvorvidt det er nødvendigt at tilpasse indretningen af bilen, om I ønsker foliering eller solcelleløsninger på bilen.

Indretning af varebilen

Hvis jeres varevogn skal bruges til andet end at levere varer, er der en god chance for, at den kræver en særlig indretning, der understøtter det nødvendige arbejde.

Derfor bør du overveje, hvordan bilen skal bruges. Skal den have flere funktioner? Skal den have reoler eller arbejdsplads? Skal der være særlige installationer i?

Ved varebilsleasing hos ALD Automotive tilbyder vi et hav af løsninger, så vi dermed kan skræddersy din varevogn fuldstændig til den funktion, den skal understøtte. Vi kan tilpasse varebilen, hvis du ønsker den indrettet med f.eks. reoler, træbund, dekoration og anhængertræk, eller hvis du ønsker en færdig løsning til et særligt erhverv f.eks. elektriker, VVS og ventilation, tømrer og snedker. Du kan læse mere om vores indretningsmuligheder her.

Gode råd til indretningen:

  • Undersøg dit præcise behov
  • Overvej ergonomi og arbejdsstillinger
  • Snak med både chauffører og eksperter

Foliering af varebilen

Foliering giver en masse muligheder for at brande jeres virksomheds bilflåde. Lige fra blot at få logo og telefonnummer på til at få varevognen helfolieret. Lige meget hvad I vælger, så kan en foliering være med til at give jeres virksomhed identitet og skille jer ud samt fungere som rullende reklamesøjle.  

Ved at foliere jeres varebiler får I mulighed for at blive synlige på vejene samt udbrede jeres kendskab. Derudover kan folieringen også bruges til at fremme et særligt budskab, kampagne eller tilbud, og derved skabe opmærksomhed på jeres virksomheds fordele. Med en ensartet foliering kan I også styrke jeres virksomheds brand på lang sigt, da I opnår genkendelighed.

Helfoliering har, ud over at skabe synlighed, også andre fordele, da den også beskytter mod skrammer og fugleekskrementer, som kan skade lakken.

Hos ALD Automotive tilbyder vi både hel- eller delfoliering og samarbejder med nøje udvalgte partnere for at sikre de bedste løsninger for jeres bilflåde. Du kan finde mere information om vores folieringsløsninger her.

Fordele ved foliering:

  • Skaber synlighed på vejene
  • Mulighed for at sprede jeres budskab
  • Styrker jeres virksomheds brand og genkendelighed
  • Beskytter varebilen mod skrammer

Solceller på varebilen

For nogle varevogne kan det være nødvendigt at oplade håndværktøj og andre brugsgenstande på farten. Derfor kan det være væsentligt at overveje om jeres varevogn skal have solceller monteret på taget. Derved undgå I, at bilens generator kommer på overarbejde, og samtidig giver løsningen store besparelser på både brændstof, tid og CO2.

Med de fleksible solceller på taget, er det ligeledes muligt at producere strøm under bykørsel, og det har betydning for de mange varebiler, som kører inde i byen. De skal nemlig overholde EURO6-normen, som særligt er gældende for varebiler. Normen kræver, at varebilens generator ikke må producere ekstra strøm ved under 2.500 omdrejninger, hvilket netop forekommer i bykørsel.  Derfor er det vigtigt at kunne producere ekstra strøm under bykørsel, så f.eks. lifte kan anvendes hele dagen.

Med erhvervsleasing af varevogne hos ALD Automotive kan du få rådgivning omkring de bedste solcelleløsninger til jeres behov samt professionel montering af solcellerne. Vil du vide mere om solceller på varebiler?

Fordele med solceller på varebilen:

  • Dit elektriske værktøj løber aldrig tør for strøm
  • Store besparelser på brændstofforbruget
  • Solenergi reducerer CO2

Hvorfor lease dine varebiler hos ALD Automotive?

Hos ALD Automotive består vores samlede flåde af cirka 50/50 personbiler og varebiler, og vi har mere end 26.000 biler på gaden i Danmark i alt. Derfor kan vi trygt påstå, at vi kan hjælpe dig og din virksomhed med lige præcis de varevogne I har behov for ud fra jeres ønsker, da vi har prøvet det meste før.

Vi tilbyder totalløsninger til jeres varebilsleasing, så I kan få bilerne leveret komplet med foliering og specialindretning. Hos ALD har du mulighed for at få indrettet den leasede varevogn præcis efter dit behov og den opgave, varevognen skal udføre. Vi samarbejder tæt med Sortimo, som er en af de bedste leverandører af specialindretning til biler på markedet. Derudover tilbyder vi også solcelleløsninger til jeres varebiler i samarbejde med Solar eller Green Star Scandinavia. Du kan læse mere om varebilsleasing hos ALD Automotive her.

Ydermere får du hos ALD Automotive flere services, der gør det nemt at håndtere erhvervsleasing i din virksomhed heriblandt kompetent rådgivning, service inkluderet, markante rabatter på brændstof og bilvask, hente-/bringeordning ifm. serviceeftersyn, adgang til My ALD, nem administration og meget mere. Du kan se alle ALD services her.

Vil du vide mere?

Varebiler er ofte et vigtigt redskab i en bilflåde, og du bør derfor gøre dig flere overvejelser for at finde den rette løsning for dig og din virksomhed. Varebilsleasing kan være den rette løsning, hvis du ønsker fleksibilitet og budgetsikkerhed. Hos ALD Automotive tilbyder vi vores ekspertise og rådgivning, når du skal sammensætte din bilflåde med hhv. biler og varevogne, så vi sikrer, at dine krav og ønsker til økonomi, mobilitet, miljø og medarbejdernes behov tilgodeses.

Hvis du er interesseret i at vide mere, så er du velkommen til at kontakte hos på +45 33 55 80 00.