Artikler & Tips

04jan

Tesla Model 3 – en elbil baseret på avanceret teknologi og med høj sikkerhed

Tesla Model 3 – en elbil baseret på avanceret teknologi og med høj sikkerhed

Lanceringen af Tesla Model 3 er en vigtig milepæl i Teslas mål om at gøre elbiler tilgængelige for flere og dermed bidrage til at flere af verdens bilbrugere kører på grøn energi. Igen har Tesla formået at producere en elbil, der kombinerer sublim og innovativ teknologi med et lækkert, sporty design – og så endda til en fornuftig pris. Beskatningsværdien på en Tesla Model 3 starter fra 409.990 kr.

Teknologi

Teknologien bag Tesla Model 3 er designet med henblik på at levere den bedst mulige rækkevidde ved at kombinere drivlinjeeffektivitet, aerodynamik og karosseriteknologi. Som resultat har Model 3 med baghjulstræk en rækkevidde på 491 km, og Model 3 Long Range har en rækkevidde på hele 614 km. Du kan altså nemt skubbe rækkeviddeangsten til side, når du kører i en Tesla Model 3.

Ligesom alle Teslas andre modeller, modtager Model 3 gratis over-the-air softwareopdateringer, som forbedrer og tilføjer funktioner over tid. Bilen vil dermed udvikle og forbedre sig i takt med nye opdateringer. Premium Connectivity er inkluderet som standard i en måned, som omfatter kort med satellitvisning og trafikvisualisering i realtid samt Spotify og opdateringer via Wi-Fi og mobilnetværk.

En ekstra bonus ved at vælge en Model 3 er, at Teslas ladenetværk er i konstant udvikling og fremdrift. Derfor vil du med en Tesla få adgang til Teslas globale Supercharger-netværk med betaling efter forbrug. Netværket tæller i dag mere end 7300 Superchargers fordelt på 700 Supercharger stationer i Europa.

Udstyr

Alle versioner af Tesla Model 3 (Baghjulstræk, Long Range og Performance) er som standard spækket med lækkert udstyr, såsom:

 • To- eller firehjulstræk
 • 2-zone klimanlæg
 • Navigation (med satellitvisning og trafikvisualisering i realtid)
 • Stemmestyring på dansk
 • 12 ultralydssensorer
 • Fremadvendt radar
 • 8 kameraer, herunder bakkamera
 • Nøgleløs adgang: Mobiltelefon som nøgle, pin-to-drive
 • Premium lydsystem (Long Range)
 • FM-radio, USB og Bluetooth®-forbindelse med mulighed for on-demand og internetradio
 • Brugerdefinerede køreprofiler
 • Tonet panorama-glastag
 • Komplet hardware, der muliggør autonom kørsel
 • Premium Connectivity med Spotify osv. (inkluderet som standard i en måned, derefter som abonnement), til streaming af media i bilen og trådløse softwareopdateringer, der tilføjer nye funktioner og moderniserer bilen via Wi-Fi og mobilnetværk over tid.

Derudover kommer alle Teslas modeller som standard med Autopilot samt en Tesla App, der gør det muligt bl.a. at åbne, starte, forvarme og nedkøle bilen fra mobilen.

Sikkerhed

Tesla Model 3 er ikke blot en fryd for øjet, den ranker også meget højt på sikkerhed. I en test lavet af U.S. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), er Model 3 den bil, der med mindst sandsynlighed udgør personskade, og er designet til at være den sikreste bil i sin klasse. Model 3 fik desuden den højeste sikkerhedsvurdering, 5 stjerner, samt den højeste score i kategorien sikkerhedsassistent af den europæiske sikkerheds institut Euro NCAP. Med sikkerhedsfunktioner, såsom Autopilot, automatisk nødbremsning og for- og sidekollisionsadvarsel, som standard, er du sikret en sikker kørsel, når du kører en Model 3.

Service

Tesla har investeret kraftigt i Mobile Service teknikere, som kan udføre op til 80 % af alle reparationer uden for servicecenteret, mens bilen oplades på en Supercharger, er parkeret hjemme eller på arbejdspladsen. De udekørende teknikere servicerer i dag Tesla-brugere på tværs af hele Danmark ved hjælp af 11 Mobile Service-køretøjer. Sammen udfører de nærmere 40 procent af den samlede andel af Tesla servicearbejde, hvor brugeren blot behøver at interagere ved at booke en tid i sin Tesla App og derefter åbne og låse bilen fra afstand.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du bestiller en Tesla Model 3?

Find mere info på siden om ALD Electric eller kontakt vores sælgere via mail på salg.dk@aldautomotive.com eller på + 45 33 55 80 50.