Artikler & Tips

23feb
2021

De vigtigste elbilslanceringer i 2021

De vigtigste elbilslanceringer i 2021

I år bliver det endnu tydeligere, hvad fremtidens mobilitet blandt andet kommer til at indebære. Stort set alle bilproducenter lancerer nemlig i 2021 en 100 % elektrisk bilmodel, så mulighederne for at køre grønt bliver endnu flere og endnu bedre. Med vedtagelsen af loven om de nye bilafgifter den 9. februar 2021 er det endda også blevet mere økonomisk attraktivt at køre elbil, så nu er der snart ingen undskyldninger for at lade være.

 

I ALD Automotive har vi kastet et blik på alle de nye elbilsmodeller, der lander i Danmark i år, og fremhævet de otte modeller, vi forudser, bliver de allervigtigste og mest populære elbiler i 2021.

 

For det første har vi VW ID.4, som allerede er kommet til Danmark, men hvor 1st edition af denne model nu er mere eller mindre udsolgt. Som altid er Volkswagen et yderst populært mærke hos danskerne, og når denne elektriske SUV-variant med en rækkevidde på op til 490 km. (jf. WLTP) kommer på hylderne igen, er vi sikre på, at også denne kommer til at blive revet væk. Beskatningsprisen for VW ID.4 starter fra 295.995 kr.

 

BMW iX3 er den første rene elbil fra BMW, siden i3 blev lanceret i 2013, hvilket alene af denne grund kommer til at blive en længeventet lancering med høje forventninger. BMW iX3 har en rækkevidde på op til 458 km. (jf. WLTP) og rammer premium-segmentet, som normalt går rent ind hos firmabilsbrugerne. Selv varianten med det laveste udstyrsniveau kommer med både Sensatec-læder, panoramatag og Driving Assistant Professional. Beskatningsprisen for BMW iX3 starter fra 558.646 kr.

 

Mercedes-Benz EQA lander på hylderne i løbet af foråret, og fordi det er en elektrisk Mercedes, forudser vi, at det bliver en yderst attraktiv firmabil. Modellen har 190 hestekræfter, en rækkevidde på op til 424 km. (jf. WLTP) og så kommer den med et højt standardudstyrsniveau, der bl.a. inkluderer widescreen cockpit med to stk. 10,25”-skærme. Mercedes-Benz EQA er til dig, der ikke har brug for lige så meget plads som i en Skoda Enyaq iV eller en VW ID.4, men som i stedet lægger vægt på en bil i premium-klassen. Beskatningsprisen starter fra 372.293 kr.

 

Audi Q4 e-tron, der er noget mere kompakt end den originale e-Tron, forventes at komme til Danmark i andet kvartal af 2021, men priserne er endnu ukendte. Modellen har Audis velkendte quattro-firhjulstræk, 306 hestekræfter og en rækkevidde på op til 450 km. (jf. WLTP). Forgængeren for denne model har haft stor succes blandt firmabilsbrugerne i Danmark, så vi forventer også, at denne kompakte men rummelige SUV bliver populær.

 

Ford Mustang Mach-E, som designmæssigt henter inspiration fra den ikoniske Mustang, lanceres i Danmark til sommer. Priserne er netop blevet offentliggjort, og beskatningen kommer til at starte fra 385.340 kr. for varianten med 269 hestekræfter og en rækkevidde på op til 440 km (jf. WLTP). Modellen fås dog også i en version med en rækkevidde på helt op til 610 km (jf. WLTP), hvilket er den største rækkevidde af de otte biler, vi fremhæver her, så hvis du kører lange strækninger og foretrækker en bil, der drejer hoveder, vil du elske denne bil.

 

Skoda Enyaq iV lander på det danske marked i andet eller tredje kvartal. Vi forventer, at der kommer til at være stor efterspørgsel på denne rummelige model, fordi priserne formentlig bliver særdeles konkurrencedygtige, hvorfor modellen både prismæssigt og størrelsesmæssigt vil ramme plet hos familien Danmark. Skoda Enyaq iV har en rækkevidde på op til 510 km. (jf. WLTP), hvilket er et niveau, der både er interessant og tilstrækkeligt for de fleste pendlere og familier. Har du normalt kørt stationcar, vil dette være den ideelle elektriske firmabil for dig. Beskatningspriserne blev lanceret i sidste uge og starter fra 284.716 kr.

 

Volvo XC40 Recharge kommer på de danske hylder til efteråret og dét ser vi også frem til. Den populære Volvo XC40 findes allerede som plug-in hybrid, men denne fuldelektriske variant med en rækkevidde på op til 418 km. (jf. WLTP) og 408 hestekræfter vil uden tvivl blive interessant for dem, som drømmer om en grøn og kompakt premium-SUV. Priser og specifikationer kender vi desværre ikke endnu.

 

Sidst men bestemt ikke mindst, ser vi frem til lanceringen af Polestar 2, der allerede er blevet kåret som årets bil i både Tyskland og Norge. Denne model kommer formentlig til Danmark i slutningen af året. Modellen er en elektrisk performance-bil i luksusklassen og er designet til at kunne konkurrere med Teslas Model 3. Fordi Polestar er ejet af Geely-koncernen, som også ejer Volvo Cars, har modellen et tydeligt islæt fra Volvo, og blandt andet af denne grund forventer vi, at Polestar 2 kommer til at blive populær herhjemme. Specifikationer og priser for modellen på det danske marked kender vi endnu ikke, men prismæssigt forventes den at ligge i samme leje som Tesla Model 3 og VW ID.4.

 

 

Hos ALD Automotive glæder vi os over, at der kommer et endnu bedre og bredere udvalg af grønne firmabiler til dig. De otte modeller ovenfor er blot et udpluk af de mange nye elbilslanceringer i år, så der er rig mulighed for at finde en elbil, der både dækker dine behov, din smag og din økonomi.

 

Hvis du er interesseret i en af ovenstående elbiler som din næste firmabil eller hvis du vil høre mere om erhvervsleasing af grønne biler, står vi klar med rådgivning om bæredygtige mobilitetsløsninger med ALD Electric. Vores eksperter sidder klar til at hjælpe dig og din virksomhed i gang med den grønne omstilling.

 

Læs mere om ALD Electric.