Artikler & Tips

26jan
2021

Vær opmærksom på reglerne for mandskabsvogne

Vær opmærksom på reglerne for mandskabsvogne

Er din leasingbil defineret som en mandskabsvogn, er der visse regler, du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil undgå at betale fuld afgift.

Få overblikket over de vigtigste regler for mandskabsvogne her.

For det første må mandskabsvognen kun benyttes til erhvervskørsel, dvs.:

  • Kørsel mellem virksomhedens adresse og byggeplads, hvor arbejde skal udføres
  • Kørsel mellem virksomheden og byggemarked eller anden butik, hvor materiale skal hentes
  • Kørsel mellem virksomheden og midlertidigt arbejdssted, fx bolig, hvor opgaver skal udføres

Mandskabsvogne må altså ikke anvendes til privatkørsel, dvs. medarbejdere må ikke køre fra deres private bopæl til virksomhedens adresse med visse undtagelser.

Herudover må mandskabsvognen kun anvendes af betalte medarbejdere med ansættelseskontrakt (dvs. ikke vikarer, elever, frivillige), den skal være indrettet til transport af medarbejdere og materiel samt være en varebil med plads til min. fire medarbejdere og have min. ét sæde bag forsæderne.

Dette er blot et uddrag af reglerne for mandskabsvogne, men du kan finde mere information på SKATs hjemmeside her. Hvis du eller din virksomhed ikke overholder reglerne for mandskabsvogne, vil der blive beregnet fuld registreringsafgift af bilen og din virksomhed vil modtage en bøde fra SKAT, der desværre hurtigt kan ende på flere tusinde kroner.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at kontakte os på kundeservice.dk@aldautomotive.com eller +45 33 55 80 50.