Artikler & Tips

21feb
2018

Leasingbilen danner rammen for at møde nye mennesker

 Leasingbilen danner rammen for at møde nye mennesker

Cheftræner for København Håndbold, Claus Mogensen, kører til hverdag i en Renault Captur leasingbil fra ALD Automotive. Hans arbejde er i Frederiksberg-Hallerne i København, mens hans familie bor i Skanderborg, så han pendler mellem Sjælland og Jylland på ugentlig basis. Derfor har det for Claus været oplagt at dele sin bil via GoMore.

GoMore er en platform, hvor bilejer, eller billeasingtager, kan dele et lift med andre, og sidste år indgik ALD og GoMore et samarbejde om at levere biler til privatleasing. Claus bruger især sin leasingbil til GoMore, når han kører fra Skanderborg til Frederiksberg i forbindelse med træning i København Håndbold, for der er han mere fleksibel med tidspunktet end efter en håndboldkamp. Han vil ikke risikere, at hans passagerer ender med at skulle vente på ham, hvis det skulle ske, at kampen trækker ud.

For Claus er den helt store fordel ved GoMore, at han bliver holdt med selskab, når han kører de lange ture, som oftest køres tidligt om morgenen eller sent om aftenen: ”Det er rart at få lidt adspredelse og selvfølgelig have nogen at snakke med. Ofte er det folk, som er helt anderledes end én selv”, siger Claus. En sidegevinst er selvfølgelig, at man deles om transportudgifterne. Og så er det nemt. Leasingbilens ekstraudstyr som f.eks. fartpilot og navigation er et kæmpe plus for Claus, så har han mere overskud til at tale med sine passagerer og høre deres spændende historier.

Claus har delt lift med alt fra folketingsmedlemmer til flygtninge. En af de mest spændende passagerer, Claus har kørt med, var en afrikansk IT-programmør, som arbejder i Danmark for at hjælpe sin kone, der er ved at starte et firma à la Aarstiderne i deres hjemland. En anden mere trist historie var en syrisk passager, som pludselig stod tilbage med ingenting, da staten i Syrien tog hans bil og hans lejlighed fra ham. Han måtte forlade landet og tage til Danmark, hvor han på blot to år lærte dansk. De spændende historier er mange og ofte meget forskellige. Sidste år var Claus endda ude for, at han længe efter et lift med en passager, han talte om håndbold med, fik en hilsen fra vedkommende. Passageren ønskede Claus og København Håndbold tillykke med en finaleplads.

Cheftræneren for København Håndbold skaber ikke kun sammenhold på håndboldbanen, men bestemt også, når han deler sin leasingbil og sine køreture med fremmede. Biler kan– ligesom sport – være med til at føre folk sammen på tværs af både nationaliteter, professioner og generationer. Og det er vi hos ALD Automotive stolte af at være en del af. Derfor støtter vi sporten og København Håndbold.

Sortimentet fra ALD Automotive udvides løbende hos GoMore.