Artikler & Tips

11dec
2017

Gode råd til sikker kørsel om vinteren

Gode råd til sikker kørsel om vinteren

Vinteren indtræder officielt d. 1. december, og det betyder større risiko for dårligt kørevejr. Det sætter højere krav til dig som bilist og kræver lidt forberedelse. Vi har samlet nogle gode råd, som klæder dig og din bil på til vintervejene.

 

Syv gode råd til sikker vinterkørsel:

  1. Tag dig god tid til at få fjernet is og sne på bilen. Er bilen ikke skrabet ordentligt fri, kan det koste dig en bøde eller i værste fald frakendelse af kørekortet. Derudover er det naturligvis farligt, ikke at kunne orientere sig ordentligt.
  2. Skift til vinterdæk og frostsikker sprinklervæske. Vinterdæk står betydeligt bedre fast ved slud og sne end sommerdæk.
  3. Smør gummilisterne i dørene med silikone, så du undgår, at de fryser til.
  4. Hav varme tæpper, en oplader til mobilen og evt. støvler liggende i bilen til, hvis uheldet skulle være ude. Vil du være ekstra godt rustet, så hav også en skovl, tov og startkabler liggende.
  5. Det giver sig selv, men det er ikke alle, der husker det; sænk farten, kør efter vejrforholdene og hold fornuftig afstand til forankørende.
  6. Hold øje med vejrudsigten aftenen forinden og stå lidt tidligere op, så der er god tid til køreturen. Stresset kørsel skaber endnu farligere situationer, når det er glat.
  7. Når ruderne dugger, så skru op for aircondition eller klimaanlægget; om vinteren suger den nemlig fugten væk, og du undgår duggede ruder.

God tur ude på de kolde og sneklædte veje!

Læs også vores gode råd til den lave vintersol, som generer trafikken her.