Nyheder

24nov
2015

Slut med håndfri tankning på Shell

Slut med håndfri tankning på Shell

Mindst en gang dagligt kører en kunde fra Shell med pistolen i bilen. Så nu fjerner Shell splitten, der gør det muligt at slippe pistolen under tankning. 

I 2015 har der alene på Dansk Shells stationer været 292 episoder, hvor kunder er kørt fra benzinstanderen, mens brændstofpistolen stadig sad i bilen. Når det sker, strækkes den tunge brændstofslange ud som en elastik og svirper tilbage med stor kraft. En indbygget ’break away’-sikring sørger for, at der ikke løber brændstof ud. Men selve slangen kan i sig selv forvolde betydelig skade på biler, tankanlæg og i værste fald personer. Derfor er Shell nu på vej med en teknisk justering på brændstofpistolerne, der forebygger disse episoder.

Slut med håndfri tankning

”Vi har forsøgt os med oplysningskampagner, men antallet af episoder på vores servicestationer er blevet ved med at stige. Nu sker det dagligt, og så er det kun er et spørgsmål om tid, før nogen står uheldigt og bliver ramt, når slangen svirper tilbage. Derfor vælger vi at tage konsekvensen og fjerne den split på brændstofpistolen, der gør det muligt at slippe pistolen under tankning. Vi håber, at de kunder, som er glade for splitten, vil have forståelse for, at vi fjerner den for at passe på både dem og deres bil,” siger Maria Beck-Tange, Retail direktør i Dansk Shell.

Fænomenet var ukendt hos Shell indtil 2013, hvor man indførte betaling ved benzinstanderen. Indtil da kunne kunderne først betale i butikken, når brændstofpistolen var sat tilbage i hylsteret.

”Vi har analyseret overvågningsvideoer fra de mange episoder og kan se, at det helt typisk er, når folk har betalt ved standeren og sætter splitten i brændstofpistolen, at de bliver optaget af andre gøremål og glemmer tankningen. Derfor er vi ret sikre på, at vi, ved at fjerne splitten, kan komme problemet til livs – ihvertfald på Shells stationer,” siger Maria Beck-Tange.

Trinvis udfasning

I første omgang fjerner Shell splitten til håndfri optankning på 15 af de servicestationer, hvor der er flest tilfælde. Det er typisk de største og travleste Shell-stationer. Derefter bevæger teknikerne sig rundt til resten af Shells servicestationer for at fjerne splitten. Shell forventer at have været forbi alle stationer inden for tre måneder.

På Shells tankanlæg for lastbiler vil man dog fortsat kunne tanke håndfrit. På disse anlæg, hvor der tankes mange hundrede liter diesel ad gangen, hører det til sjældenhederne, at en chauffør glemmer brændstofpistolen.

Kilde: Shell