Nyheder

03dec

Bak ind i p-båsen og slip for skader

Bak ind i p-båsen og slip for skader

En ny opgørelse af skader blandt vores 12.000 bilister viser, at risikoen for en p-skade falder betydeligt, når man bakker ind i parkeringsbåsen i stedet for at bakke ud. Ikke mindst om vinteren med is og dug på ruderne i en kold bil er det en god ide at bakke på plads ved ankomsten, hvor bilen er varm og udsynet optimalt.

Mange bilister oplever det som en risikabel manøvre at bakke ind i p-båsen, når man ankommer til en parkeringsplads. Men i en ny opgørelse viser vi, at risikoen for en p-skade er langt mindre ved at bakke ind, end hvis man bakker ud. Efter vi for to år siden begyndte at instruere kunderne i baglæns parkering, er antallet af p-skader faldet med 35 procent. Det viser en gennemgang af skader blandt ALD’s 12.000 forsikringstagere.

- Når vi skal ud fra en parkeringsplads, har vi ofte travlt med at komme af sted. Her kan det let gå galt, når man kun har bagrude og spejle til at få øje på fodgængere, cyklister og andre biler. Det er meget lettere gennem forruden, siger Birgitte Skaarup, der er forsikringschef i ALD Automotive.

Dug, sne og is øger risikoen

Problemet bliver endnu større om vinteren. hvor duggede og tilfrosne bilruder i en kold bil forhindrer et optimalt udsyn. Derfor er det især nu, det er en god ide at bakke ind, mens bilen er varm.

- Udnyt at bilens ruder og sidespejle som oftest er fri for dug, sne og is, når du har kørt i den og ankommer til parkeringspladsen. Det besvær, du oplever ved at skulle bakke ind, er langt mindre i den varme bil, end den risiko, du løber ved at skulle bakke ud i en kold bil med dårligt udsyn, siger forsikringschef Birgitte Skaarup, ALD Automotive.

Øvelse gør mester

Statistikken viser også at træning i baglæns parkering giver resultater. Det oplevede ALD’s egne medarbejdere, der blev sendt på systematisk bakketræning på et køreteknisk anlæg. Resultatet er, at to tredjedele af bakkeskaderne ved parkering er forsvundet. Derfor anbefaler Birgitte Skaarup også, at man selv træner, før det er for sent.

- Begynd med at finde et parkeringsområde med god plads og gå så i gang med at træne baglæns parkering. Og helst inden de duggede ruder for alvor tager over, siger Birgitte Skaarup.

Havarikommissionen har tidligere fastslået, at bakning ud fra p-båse resulterer i mange ulykker med personskade og anbefaler derfor også, at man altid bakker ind i en p-bås og kører forlæns ud.

Gode råd - sådan kommer du godt i gang med baglæns parkering:

  • Træn baglæns parkering en dag hvor du har lidt ekstra tid. Start hvor der er tomme pladser ved siden af hinanden, inden du prøver mellem andre biler.,
  • Sænk evt. sidespejlene en anelse, så du bedre kan se de hvide striber og forenden af bilerne ved siden af.
  • Lad dig ikke stresse af andre bilister på p-pladsen når du bakker ind. De fleste forstår, at du er i gag med at spare både dig selv og de øvrige trafikanter for skader.

ALD tilbyder køretekniske kurser, hvor du bla. kan træne din bakketeknik. Kontakt ALD’s forsikringsafdeling på telefon 3355 8000 for yderligere spørgsmål.

Kontakt os
3355 8000