Bilanmeldelser

26okt

ALD tester: Mercedes-Benz E-klasse stationcar - elegance og luksus er lig med køreglæde i top

ALD tester: Mercedes-Benz E-klasse stationcar - elegance og luksus er lig med køreglæde i top

Mercedes har virkelig udviklet sig de senere år rent designmæssigt, og hviler absolut ikke på laurbærrene. Det holder dem helt i toppen, og den nye E-klasse stationcar skuffer bestemt heller ikke. Mercedes siger selv: E-klassen kunne ikke blive bedre, så vi opfandt en ny. Det har de gjort med stor succes efter vores mening. Den nye E-klasse har været på gaden som 4-dørs et par måneder, og nu har vi endelig fået den længe ventede stationcar. 

Vi har testet: Mercedes-Benz E220 d T Stationcar

Beskatningspris: starter fra 540.600 kr. for stationcar og 510.000 kr. for 4-dørs.

The look

Man kan tydeligt se på den nye E-klasse, at den har fået en total makeover både indvendigt og udvendigt. Det er dog både en fordel og en ulempe. Det nye design er utroligt elegant og smukt. Typisk Mercedes. Det udstråler eksklusivitet og komfort. På den anden side ligner den (i 4-dørs) C-klassen en del. Betaler man 150.000,- mere i beskatning for E-klassen frem for C-klassen, vil man også have noget andet end en bil, der ligner lillebroren. 

Hvordan er indretningen?

Hele interiøret er blevet løftet gevaldigt fra den tidligere model. Det oser af luksus og elegance, og er klart det bedste i sin klasse. BMW kommer meget snart med den nye 5-serie, og det bliver spændende at se, om de kan udfordre Mercedes på interiøret.

Hvordan kører den?

Når man snakker E-klasse, snakker man også BMW 5-Serie og Audi A6. Da både BMW og Audi har en del år på bagen efterhånden, vinder Mercedes den konkurrence, da den bare føles nyere på alle måder, og komforten helt i top. E-klassen spinder afsted på motorvejen uden støj og med masser af kræfter. Køreglæde på højt niveau skabes med denne bil. 

Vigtigste feature

Den nye E-klasse stationcar kommer med el-bagklap og automatisk niveauregulering på bagakslen. Det gør bl.a., at fuld justérbar undervogn er billigere på stationcar-modellen end på den 4-dørs. Udover det har E-klassen LED for- og baglygter.

Vi anbefaler tilvalg af udstyr

Intet. Den har alt. Skulle man vælge noget ekstra, kunne man gøre den lidt mere sporty med et sæt større fælge og metallak.

Vi værdsætter

Komforten er uovertruffen. Sæderne, gearskiftet, og måden hvorpå bilen nærmest svæver er virkelig en oplevelse.

Vi savner

Ikke så meget, men måske en mere sportslig oplevelse, hvis man er til det. 

Alternativer i denne klasse

  • Audi A6
  • Jaguar XF 
  • BMW 5-serie 
  • Volvo V90
  • Volvo S90 

ALD giver 9 ud af 10 stjerner

Den ligner C-klassen en anelse for meget, men derudover får man en fantastisk bil med stor køreglæde, komfort og et flot, moderne design.