Bilanmeldelser

04jun
2019

ALD tester: Mercedes B-klassen fra glemmebogen

ALD tester: Mercedes B-klassen fra glemmebogen

Når snakken går omkring Mercedes, er det ofte A-klassen, C-klassen & E-klassen, der bliver nævnt. Men hvorfor nævner ingen B-klassen? Læs med hvorfor.

 

 

Vi har testet: Mercedes B200 d DCT Business 
Beskatningspris: 340.000 kr.

The look

Hvis du nævner Mercedes omkring middagsbordet, så ved de fleste, at der er snak om et high-end bilmærke, som leverer køreegenskaber og ikke mindst design fra øverste hylde. Det sker, fordi der ofte bliver refereret til C- og E-klassen, og ikke mindst den nye A-klasse. Når du derimod nævner B-klassen, står den hos de færreste lige så lysende klar, hvilket faktisk er rigtig ærgerligt. For den nye Mercedes B-klasse kan noget, som de andre modeller ikke kan. Den har en indstigning og rummelighed, som de andre i familien kun kan drømme om. Det er vel at mærke uden der er gået på kompromis med designet. Du får følelsen af, du sætter dig ind i en stor dyr Mercedes fyldt med udstyr som bl.a. komfortsæder i ARTICO kunstlæder og stof, 10,25″ mediadisplay, MB Navigation og det nyeste inden for infotainment-systemer. Ligeledes mærker du straks, at pladsen er god både på forsæderne og bagsæderne. B-klassen er kort fortalt kvadratisk, praktisk og god. 

Hvordan kører den?

Kører den så også som sine familiemedlemmer? Der må vi desværre sige nej. Den Mercedes vi tester, har en Mercedes-udviklet firecylindret dieselmotor med ny otte-trins automatgearkasse. Sammenspillet mellem de to er bare ikke lige så godt som hos, f.eks. lillebroren, A-klassen. Fornemmelsen af skiftet i gearkassen føles ikke så glidende som Mercedes ellers plejer at levere, og motoren er ikke så støj svag som forventet.

Yderligere har B-klassen altid – grundet dens højde – haft et problem med vindfølsomhed. Det har den nye desværre også. Men med det sagt, så er det jo Mercedes, så helt skidt bliver det alligevel aldrig. Bilen kører sikkert og stabilt, og du får følelsen af at sidde i en kvalitetsbil. Undervognen kan samtidig vise sig fra sin sportslige side – hvis du vel og mærke fremprovokerer det – men igen, så vælger de færreste en Mercedes B-Klasse for de sporty køreegenskaber. Du vælger den, fordi du har brug for en praktisk bil med god plads, hvor du ikke går på kompromis med kvaliteten, og dét lever B-klassen bestemt op til. Hvis du derimod ønsker de sporty køreegenskaber, får du nogle af de bedste på markedet i lillebroren Mercedes A-klassen.

Vores dom

+ Rummelighed, indstigningshøjde, flot eksteriør og interiør design og generelt høj kvalitet.
- Bedre køreegenskaber og mindre vindstøj.

Alternativer i denne klasse

  • BMW 2-Serie
  • Golf Sportsvan

Bklassen-forfra

Anmeldt af: Christian Kaufmann, Car Advisor