Vi brænder for biler og for at fortælle dig om dem

07jun

ALD tester: Opel Grandland X - stilsikkert pletskud fra Opel

ALD tester: Opel Grandland X - stilsikkert pletskud fra Opel

Det var med stor spænding, at jeg modtog nøglerne til den nye Opel Grandland X. Bilen er netop kommet med samme udstyr og drivline som den lavere bror Opel Insignia. Dvs. 177 diesel heste og 400 nm samt et væld af udstyr.

 

Vi har testet: Opel Grandland X Innovation 2,0D, 177hk AT8.

Beskatningspris: 349.900 kr.

Se film efter anmeldelsen herunder

The look

Designet er elegant og især bilens bagende er de sluppet rigtig godt fra. Siddehøjden er også et plus og pladsen i kabinen er generelt rigtig god. Den oplevede kvalitet i kabinen, er der ikke en finger at sætte på. Dørene lukker med den helt rigtige lyd, og man fornemmer, at OPEL med Grandland har gjort sig umage. Knapper og kontakter er der ikke så mange af; det meste foregår via den 8” store skærm, og efter lidt tilvænning er man dus med alle funktioner. Ift. Peugeot 3008 som den deler platform med, er kabinen mere enkelt bygget op, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

Hvordan kører den?

Jeg kan lige så godt starte med at afsløre, at bilen kører virkelig godt. Til den professionelle bruger, som kører mange lange stræk på motorvejen, er den suveræn. Bilen er støjsvag, sæderne er fremragende og med den adaptive fartpilot (standardudstyr) gør det daglig motorvejskørsel til en afslappet fornøjelse. Motoren har med de 177 hk og 400 nm heste masser af overskud i hverdagen. Gearkassen er en ny 8 trins gearkasse, og den fungerer rigtig godt og er med til at gøre kørslen til en endnu mere behagelig oplevelse, end den i forvejen er. Selvom bilen er højere og der er lagt vægt på komfort, så giver styring og undervogn stadigvæk en sikker og dynamisk køreoplevelse.

Sikkerheden er i top

Standard i denne version er også de adaptive LED lygter, som giver et fremragende lys ved kørsel om aftenen. De giver 30 procent bedre sigtbarhed end halogenlygter, og kørelyset tilpasser sig automatisk vejforholdene for at sikre dig et optimalt udsyn. Fjernlyset blænder automatisk ned, når den registrerer en modkørende, så du bevarer de bedste lysforhold uden at blænde. Det er behageligt at køre med og er med til at øge sikkerheden. Bilen har opnået de forventede 5 stjerner ved Euro NCAP, og sikkerheden i bilen er generelt høj. Standard er også Førerassistancepakke (Opel Eye) med kamera og radar. Frontal kollisionsadvarsel med automatisk bremsning og fodgængerregistrering. Vejbaneassistance og vejbaneskiftalarm. Bilen advarer ved utilsigtet skift af vejbane (mellem 65 og 180 km/t) via et visuelt signal i infodisplayet. Ved utilsigtet skift af vognbane mærker man en blid modstand, hvilket jeg syntes fungerer fremragende.

Morfar-image

Jeg syntes, at Opel med den nye Grandland X smider den sidste rest af ”Morfar-image”, de måtte have tilbage. Bilen er flot, yderst velkørende og til en beskatning på kr. 349.900 får du virkelig meget bil for pengene. Skal den næste firmabil være en SUV-lignende bil, så bør man ikke snyde sig selv for en prøvetur i Opel Grandland X.

Alternativer i denne klasse

  • Peugeot 3008
  • Nissan Qashqai
  • Renault Kadjar
  • FORD Kuga
  • VW Tiguan

ALD giver bilen 8 ud af 10 stjerner

Anmeldt af: Søren Andersen, bilanmelder & Senior Account Manager 

Kontakt os
3355 8000