Vi brænder for biler og for at fortælle dig om dem

12mar

ALD tester: Ny Volvo XC40 - skandinavisk feel i kompakt SUV-form

ALD tester: Ny Volvo  XC40 - skandinavisk feel i kompakt SUV-form

Volvo er uden tvivl kommet ind i et voksende segment med den nye XC40. Bilen er helt ny og giver mulighed for en mindre og mere kompakt SUV til en meget fornuftig pris. Høje biler er blevet meget populære de seneste år, og derfor er Volvos nye XC40 et godt bud på en solid konkurrent i segmentet. 

Vi har testet: Volvo XC40 D4 190HK Momentum med 4-hjulstræk.

Beskatningspris: starter fra 349.901 kr. for en D3 150HK manuel-gearet.

The look

Volvos nye design bidrager positivt til oplevelsen af den nye XC40. Den har alle de karakteristiske kendetegn, en Volvo skal have; smukt skandinavisk design og de kendte ”Thors Hammer”-lygter. Den har gode proportioner og er generelt meget vellykket og harmonisk.

Hvordan er indretningen?

Som alle Volvoer er den udstyret med nok markedets bedste sæder, hvilket giver en god fornemmelse, når du til en start sætter dig ind i bilen. Alt føles solidt og velbygget, næsten som en tysk bil. Pladsen i kabinen er fornuftig bilens størrelse taget i betragtning. Den føles varm og indbydende. Den er generelt et rigtig rart sted at opholde sig, også på længere ture. 

Hvad synes vi om den?

Hvis nogen kan konkurrere med de tyske mærker, er det Volvo. De har forståelsen for, hvad vi i norden anser for kvalitet. Den har en perfekt størrelse, og alt ved den føles godt. De motorer, der tilbydes, gør at man aldrig får en langsom eller kedelig bil i den nye XC40. Da det mindre SUV-marked vokser, er det altid godt med flere valgmuligheder. Vi tror, den bliver en kæmpe succes for Volvo.  

Volvo XC40 kommer i Momentum, Inscription og R-design. Selv i den mindste udstyrsvariant kommer den med sædevarme, el-indfoldelige sidespejle med varme, regnsensor og mange andre ting. Ydermere kan navigation eftermonteres, hvilket ikke påvirker beskatningen. Vælger man Inscription, får man næsten alt udstyr: metallak, 18” fælge, læderkabine, adaptiv fartpilot, p-sensor for og bag og mange andre ting.   

Vigtigste feature

Med sin størrelse rammer den et helt bestemt segment, der for tiden er meget populært. Det kombineret med lækre materialer og følelsen af robust kvalitet gør den til en top konkurrent. Den vigtigste detalje på bilen er den skandinaviske følelse, man får, når man sætter sig ind i bilen. Det er svært at forklare, før man har prøvet det.

Vi anbefaler tilvalg af udstyr

Automatgear skal bestemt vælges, hvis budgettet tillader det. Udover det skal der tilvælges Businesspakke 2, der giver metallak og 19” alufælge. Er der flere penge at handle for bør man overveje en komfortpakke, der giver varme i bagsæderne, andet interiør lys, kunstlæder og 4-vejs lændesupport.

Vi værdsætter

Vi værdsætter Volvos nye design og følelse. Denne bil er bygget rigtigt på alle punkter, og det er derfor svært at sige noget negativt om den.

Vi savner

Vi savner p-sensor og adaptiv fartpilot bliver standard på de mindre modeller.

Alternativer i denne klasse

  • BMW X1
  • Audi Q2
  • Mercedes GLA 
  • Mazda CX-3 
  • Toyota CH-R
  • Peugeot 3008

ALD giver bilen 9 ud af 10 stjerner

Den nye XC40 rammer plet både på design og udstyr. Det eneste der gør, den ikke får 10 stjerner, er prisen. Den rammer hurtigt 400.000 kr. i beskatning, hvis man tilvælger lidt udstyr. Til de penge er der mange andre muligheder.

Kontakt os
3355 8000