Vi brænder for biler og for at fortælle dig om dem

20mar

ALD tester: Ny BMW 5-serie - støjsvag og veldesignet bil med garanti for luksusfølelse

ALD tester: Ny BMW 5-serie - støjsvag og veldesignet bil med garanti for luksusfølelse

BMW har spændt livremmen og begået et stærkt redesign på den nye 5-serie; bilen, der skal konkurrere mod Audi A6 og Mercedes E-klasse. Har de mon lavet den bedste bil i segmentet? Læs vores anmeldelse og bedøm selv. 

Vi har testet: BMW 5 Serie 520D 190HK 4-dørs sedan

Beskatningspris: Fra 510.000 kr.

The look

Den tidligere 5-serie var helt sin egen rent designmæssigt. Den nye ligner en mindre 7-serie. Det giver den dog langt mere prestige og eksklusivitet over sig, som mange også ønsker i denne bilklasse. Lidt skarpere linjer og 100 kg lettere end den gamle. De færre kg giver både bedre brændstoføkonomi og bedre køreegenskaber.

Hvordan er indretningen?

Inden i er det BMW’s kendte design, dog væsentligt opfrisket. Tidligere er BMW blevet beskyldt for ”kedeligt” interiør, men det er bestemt ikke tilfældet på den nye. Materialerne synes bedre, og knapperne er mere intuitive. Desuden har midterkonsollen fået et nyt design, og det hele er generelt blevet mere moderne at se på.

Hvad synes vi om den?

I premium-segmentet er det én af de bedste køreoplevelser, man kan få pt. Bilen er uhyggelig støjsvag. Så støjsvag, at vi anbefaler at prøve bilen blot for at få oplevelsen af stilhed. Selv ved motorvejshastigheder er der ikke meget lyd at fornemme fra bilen. Den nye 5-serie er æstetisk smuk og typisk tysk på den gode måde med proportionerne i orden.

Navigationen og parkeringssensoren/bakkameraet i testbilen var yderst velfungerende, lækkert at se på og nemt at betjene. Kameraet ser bilen fra mange forskellige vinkler, og gør parkeringen til en leg.   

Vigtigste feature

BMW har altid været kendt for deres køreegenskaber, og den nye 5-serie er ingen undtagelse. Da bilen som nævnt er blevet lettere end den gamle, føles den let og behagelig. Bilen kommer som standard med metallak, sportslæderrat, fartpilot, sædevarme, LED-forlygter + tågelygter, parkeringssensor for og bag samt bluetooth. Så udstyrsmæssigt kan man ikke forlange mere til prisen. 520D motoren virker solid og er utrolig støjsvag. Ønsker man mere/bedre lyd findes 5-serien også i en 530D med 6 cylindre.

Vi anbefaler tilvalg af udstyr

Navi Professionel, og om muligt også et bakkamera.

Vi værdsætter

Køredynamikken, det lave støjniveau, standardudstyret og prisen.

Vi savner

Intet.

Alternativer i denne klasse

  • Mercedes E-Klasse
  • Audi A6
  • Volvo S90/V90

ALD giver 10 ud af 10 stjerner

10 ud af 10 stjerner som den første bil vi nogensinde har testet. Alt er, som man håber og drømmer om. Hvis man skal have bil i premium-segmentet, skylder man sig selv at testkøre en 5-serie, uanset om man er til BMW eller ej.

Kontakt os
3355 8000