Vi brænder for biler og for at fortælle dig om dem

29nov

ALD tester: Audi Q2 - cool gadedreng med klassisk Audi-følelse

ALD tester: Audi Q2 - cool gadedreng med klassisk Audi-følelse

Audi har lanceret deres bud på en lille høj bil, som blander sig i segmentet med bl.a. Mercedes GLA, Mazda CX-3 og Renault Captur, hvor det, prisen taget i betragtning, nok kun er Mercedes GLA, der er en reel konkurrent. Audien byder på klassisk, lækker, tysk finish blandet med et moderne SUV-look, der giver den kant.

Vi har testet: Audi Q2 1.6 110 hk Tdi Sport

Beskatningspris: starter fra 294.000 kr. for en 1.6 Tdi.

The look

Audi har på det seneste lanceret modeller uden den store forandring fra tidligere. Hvorfor ændre opskriften på en succes? Den nye Q2 har dog fået et moderne løft på designet, men uden at ændre Audis kendetegn og populære træk. Frække nye baglygter og Audis signatur-forlygter med LED-striber bidrager til det eksklusive look. Den er hævet for at givet følelsen af SUV, dog uden den bliver stor og kluntet.

Hvordan er indretningen?

Indretningen er som en Audi A3. Interiøret er behageligt, og alt sidder, hvor det skal, og hvor man forventer. Er man vant til Audi, vil man ikke mærke den store forskel.

Hvad synes vi om den?

Det er altid rart med flere modeller til et segment, hvor der ikke er mange i forvejen. Det giver brugerne flere valgmuligheder. Audi Q2 tilbyder tysk kvalitet og et frækt design. Om den slår igennem på leasingmarkedet, vil tiden vise. Mercedes GLA har ikke hørt til de mest leasede firmabiler, men måske kan den nye Audi Q2 få folk til at få øjnene op for dette segment med smarte og praktiske biler.

Testbilen har en 1.6 liters motor. En bil til den pris og af den kaliber fortjener en del flere hestekræfter. Motoren kører fint og er tilpas støjsvag, men hurtig bliver den aldrig.

Audi Q2 mangler standardudstyr. Den kommer fra fabrikken med 1-zones klimaanlæg, bluetooth og højdejustérbare forsæder. Vælger man sport-udgaven får man malede detaljer og 17” fælge. Dvs. man skal tilkøbe ting som sædevarme, p-sensor, navigation, metallak og fartpilot blot for at få en bil, der har udstyr som de fleste andre.

Vigtigste feature

Den er højere end en A3. Det betyder, at man nu kan stige ind i en ”lille” Audi i stedet for at sætte sig ned i den. Man får dog ikke helt følelsen af at sidde højt, som man gør i en SUV.  

Vi anbefaler tilvalg af udstyr

Bilen fortjener et automatgear og LED-lygterne. Vælger man Sport-udgaven får man farvede plastikdetaljer på bilen, som bidrager positivt til udseendet. Derudover bør man vælge sædevarme og fartpilot.

Vi værdsætter

Tysk kvalitet og det lave støjniveau i bilen. Den kører som en Audi og føles som en Audi. Det i sig selv er en god opskrift.

Vi savner

En 150 hk Quattro. Ønsker man 4-hjulstræk skal man op i en 190 hestes. Der starter beskatningen fra 433.000 kr. 

Alternativer i denne klasse

  • Mercedes GLA
  • Mazda CX-3
  • Renault Captur
  • Toyota CH-R
  • Peugeot 3008

ALD giver den 7 ud af 10 stjerner

Den får 7 ud af 10 stjerner da bilen reelt set er en Audi A3 i en dyr udgave. Man får ikke andet end et par cm i højden, og bilen mangler standardudstyr. Udover det er der intet negativt at sige om bilen.

Kontakt os
3355 8000