Artikler & Tips om alt fra hestekræfter til bilpolitik

07jun

Sommerferiehuskelisten - læs med og bliv køreklar!

Sommerferiehuskelisten - læs med og bliv køreklar!

Sommeren er allerede over os og ferien nærmer sig for de flestes vedkommende. Det er anledning til bilferie for mange. Det er godt at være velforberedt, når bilen er feriens transportmiddel, så vi har samlet en række gode huskeråd, som giver dig de bedste forudsætninger for en afslappet og behagelig ferie uden bump på vejen og rig på gode oplevelser.

Gør bilen ferieklar

 • Kontroller dæktrykket inkl. eventuelt reservehjul. Ved kørsel med fuldt læs anbefales det at køre med højere dæktryk end normalt. Se bilens instruktionsbog for anbefalet dæktryk
 • Kontroller oliestanden før afgang og efter første tankstop. Vær i øvrigt opmærksom på, at motoren bruger mere olie ved høj hastighed, så hyppigere kontrol end sædvanligt anbefales
 • Kontroller sprinklervæskeniveauet
 • Har du nyere dieselbil, så kontrollér AdBlue (Hvad er AdBlue?
 • Placér tung bagage så langt fremme mod bagsæderyglænet som muligt, samt lavest muligt
 • Hav gerne et par ekstra lygtepærer med i bilen

Registreringsattest

Del 1 af registreringsattesten skal medbringes ved udlandskørsel til evt. dokumentation af køretøjets registrering overfor udenlandske myndigheder. Har du netop fået din bil og endnu ikke modtaget den originale registreringsattest, er det muligt at købe en tidsbegrænset attest, med gyldighed på 1 måned på motorkontoret. Du rekvirerer en fuldmagt og ansøgning om tidsbegrænset registreringsattest hos ALD Kundeservice og køber herefter din attest på motorkontoret for 100 kr.

Du kan logge ind og bestille del 1 af registreringsattesten på MyALD.

Rødt og grønt kort

Du kan nu nøjes med at have det røde kort med digitalt på en app i stedet for i papirform, hvorimod du slet ikke behøver medbringe det grønne kort i en lang række lande længere.

Rødt kort giver ret til SOS-vejhjælp, hvis bilen er kaskoforsikret. Du kan medbringe dette digitalt ved at downloade SOS Internationals app eller du kan printe kortet på deres hjemmeside. Begge dele kan gøres her.

Grønt kort er et bevis på, at bilen har en ansvarsforsikring. Du behøver ikke medbringe kortet, hvis du skal køre inden for EU eller i Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien, for her er din danske nummerplade bevis nok. Hvis du skal køre til et land på denne liste, skal du dog medbringe det grønne kort. Hvis du er forsikret gennem ALD Forsikring, skal du kontakte os på telefon 33 55 80 60 eller forsikring.dk@aldautomotive.com for at få tilsendt et grønt kort. Er bilen forsikret via andet forsikringsselskab, skal du kontakte dette. Det grønne kort har en gyldighed på 1 år.

Sikkerhedsveste og advarselstrekant

Sikkerhedsveste er lovpligtige i blandt andet Frankrig, Italien, Spanien og Østrig. Hvis du ikke har nogen sikkerhedsvest, ringer du blot til ALD Kundeservice på telefon 3355 8000. Vi sender en vest til dig med posten enten til din privat- eller arbejdsadresse. 

Miljømærkat til miljøzoner i Europa

En række byer i Tyskland og Italien kan udstede køreforbud i miljøzoner, såfremt bilen ikke er forsynet med en særlig miljømærkat. Læs mere hos FDM her.

Motorvejsmærkater

Motorvejsmærkater er påkrævet i Østrig, Schweiz, Slovenien, Rumænien, Ungarn, Bulgarien og Tjekkiet. Disse kan købes ved grænsen eller hos FDM.

Hvis du får en skade på bilen i udlandet

Hvis du er impliceret i et færdselsuheld, skal du huske at få modpartens:

 • Navn
 • Navn på forsikringsselskab
 • Registreringsnummer
 • Nationalitet på bilen
 • Mærke og type på bilen
 • Dato, sted og land for uheldet
 • Navn på evt. vidne(r)
 • Tag gerne foto af skade på egen og modpartens bil, skadessted og bilens placering
 • Hvis modparten kører i lastbil med trailer, er det også vigtigt at få registreringsnummeret på hovedvognen.

Hvis bilen får glasskade i udlandet 

Din bil er et attraktivt mål for indbrudstyve i udlandet, hvor din nummerplade afslører dig som turist, og derfor sker det desværre ofte, at vores kunder står med en smadret side- eller bagrude i den feriepakkede bil med en masse bøvl i udsigt. Men der er heldigvis ingen grund til at fortvivle, for ALD’s samarbejdspartner Carglass hjælper dig også i udlandet. Hvis ruden er knust, kan den hurtigt udskiftes og ofte endda ved hotellet eller campingpladsen. Du får naturligvis også støvsuget din bil for glasskår, så ingen efterfølgende kommer til skade.

Det er nemt, hvis skaden er sket – du ringer blot til Carglass i Danmark på telefon 7011 9911. De klarer resten og sørger for, at du bliver kontaktet af den lokale Carglass i det land, du befinder dig i. Carglass er verdens største bilrudespecialist og har søsterselskaber i stort set hele Europa, så du er sikret god og hurtig service.

Klar til turen

Nu er der blot tilbage at få pakket alt det andet til rejsen og få fyldt tanken op. Skulle du have yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på 3355 8000 eller kundeservice.dk@aldautomotive.com.

 

ALD ønsker dig en rigtig god og sikker køretur!

Kontakt os
3355 8000