Artikler & Tips

16apr
2018

Håndboldspiller Debbie Bont er en inspiration for spirende unge håndboldspillere

Håndboldspiller Debbie Bont er en inspiration for spirende unge håndboldspillere

Mens København Håndbolds hollandske fløjspiller, Debbie Bont, bruger størstedelen af sin hverdag på at være professionel håndboldspiller, finder hun også tid til at træne moderklubbens U14-hold. Hun er faktisk, hvad vi ville kalde en vaskeægte rollemodel – og fordi vi i ALD Automotive ser vigtigheden af menneskene bag, er vi glade for at præsentere en af sportens helte, som gør en forskel for andre.

Efter Debbie kom til København Håndbold i sæsonen 2015/2016, var et af hendes store ønsker at prøve kræfter som håndboldtræner. Derfor spurgte hun København Håndbold, om hun måtte hjælpe til på et af ungdomsholdene i sin fritid. Det resulterede i, at Debbie i dag bruger to timer hver uge som hjælpetræner for København Håndbolds kvinde-U14-hold, hvis spillere træner benhårdt og er enormt talentfulde.

For Debbie er hendes engagement i U14-holdet både noget, hun selv og spillerne drager stor fordel af. Ungdomsholdets fløjspillere lærer nye teknikker gennem de forskellige øvelser, hun laver med dem. Derudover deler hun ud af sin erfaring som professionel håndboldspiller til gavn for mange af de unge spillere, som drømmer om at blive professionelle. Til gengæld får Debbie også en masse ud af at være træner for pigerne, fordi hun også får lov til at udvikle sig. Hun træner både det danske sprog og hun får samtidig mulighed for at se, om dét at være håndboldtræner er noget for hende.

Siden hun var 5 år gammel, har Debbie haft et godt øje til håndbolden. Hun lærte sporten at kende fra sin mor, der som ung også spillede håndbold. Debbie har altså, siden hun var helt lille, været inspireret af sin egen personlige helt – sin mor – som dengang delte ud af sit talent til fordel for Debbie. Derfor faldt det Debbie helt naturligt at dele ud af sine egne talenter og lade andre inspirere af dem.

Det var altså i sidste ende Debbies egen rollemodel, der startede Debbies drive for en dag at kunne være sådan én for andre. Debbies historie viser tydeligt, hvor vigtige rollemodeller er – i sportens verden såvel som udenfor. Og hvem ved - måske inspirerer den hollandske fløjspiller en dag en af U14-spillerne til også at ville være rollemodel for andre. Dén positive cirkel støtter vi i ALD Automotive med stor glæde og entusiasme.