Vægtafgift/grøn ejerafgift

Hvis I ønsker det, kan ALD Automotive administrere betalingen af vægtafgift/grøn ejerafgift for jeres leasingbiler. Dog pålægges omkostningen fortsat leasingtager, og vi viderefakturerer derfor beløbet til jer, men det indgår ikke som en del af leasingydelsen.

Når en bil indregistreres, står ALD Automotive anført som ejer og leasingtager som bruger. Hvis der foretages en omregistrering af bilen, f.eks. såfremt nummerpladerne bliver stjålet, fremsender SKAT en ny opkrævning til brugeren.

Opkrævning

Opkrævningen for vægtafgift/grøn ejerafgift kan I fremsende til ALD Automotive - så sørger vi for betaling og tilmelder samtidig betalingen til Nets, således at I som leasingtager ikke modtager de følgende opkrævninger. Omkostningen til vægtafgift/grøn ejerafgift bliver viderefaktureret fra ALD Automotive til leasingtager.

Såfremt der skal søges oplysninger vedr. refusion, har SKAT den holdning, at de ikke vil informere ALD Automotive om dette, da SKAT kun vil kommunikere med bilens bruger, fordi det er brugeren, der skal afregne vægtafgift/grøn ejerafgift og modtage et eventuelt refusionsbeløb. Bemærk, at SKAT kan modregne andre udeståender under samme CVR-nummer i et refusionsbeløb.

I DMR (det Digitale MotorRegister) er det muligt at se, hvad der er opkrævet og refunderet på en given bil.

Procedure:

  • Fremsøg køretøj
  • Tast bilens registrerings nr. eller stel nr. ind
  • Vælg fane 5 "Afgifter"
  • Her findes oplysninger om opkrævninger/refusion samt perioder
  • Dobbeltklik på et beløb under kolonne BELØB og der vises flere detaljer

Kontakt SKAT

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte SKAT på telefon 7222 1818 (man. kl. 9-17, tirs.-tors. kl. 9-16 og fre. kl. 9-14).

Vi beklager, at vi ikke kan være behjælpelige med selve kontakten med SKAT – dette skyldes ikke modvilje fra vores side, men skyldes alene, at SKAT vil kommunikere med brugeren, som er afgiftsmodtager. Vi hjælper naturligvis gerne med øvrig betalingsdokumentation overfor SKAT, såfremt dette skulle blive påkrævet.

Kontakt ALD Kundeservice

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte ALD Kundeservice på telefon 3355 8050.